Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 20.5.2021
Poljoprivreda i šumarstvo

Svjetski dan pčela

Svjetski dan pčela – 20. svibnja obilježava se diljem svijeta s ciljem upozoravanja zbog smanjenja njihovog broja i podizanja svijesti o njihovom značaju.

Krapinsko-zagorska županija broji oko 500 pčelara sa više od 17.000 košnica, koji godišnje proizvedu više stotina tisuća kilograma meda, od koje je čak 60-70 posto izrazito kvalitetan bagremov med. Mi u Krapinsko-zagorskoj županiji osobito se ponosimo našim pčelarima i pčelarkama koji su odavno pokazali i dokazali da mogu iskoristiti sve prirodne prednosti Zagorja i proizvesti med neprikosnovene kvalitete, neupitne i u međunarodnim okvirima. Stanje u pčelarstvu kontinuirano pratimo u suradnji sa županijskim Savezom pčelarskih udruga te smo, zbog očiglednog smanjenja broja pčela, loših vremenskih uvjeta i izrazito otežane ishrane, nedavno raspisali Natječaj za očuvanje pčelinjeg fonda, u sklopu kojeg smo osigurali 150.000 kuna koje će naši pčelari iskoristiti za održanje i povećanje broja pčelinjih zajednica“ - poručio je župan Željko Kolar povodom Svjetskog dana pčela.

Zagorska razvojna agencija je uz Međunarodni dan pčela izradila prigodnu brošuru u kojoj možete više pročitati o značaju pčela, pčelarstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji, brendiranju zagorskog bagremovog meda, medičarstvu te jednostavnim načinima kojima možemo doprinijeti očuvanju pčela.

Brošuru možete pronaći ovdje: http://www.kzz.hr/sadrzaj/novosti/svjetski-dan-pcela/KZZ_ZARA_Svjetski%20dan%20p%c4%8dela.pdf

 

Prilozi:

  Broušra

Zadnja promjena: 20.5.2021 | Prikazano 1520 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo