Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 19.7.2022
Gospodarstvo

Potpisan Sporazum u organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora

U prostorima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u Krapini je u ponedjeljak, 19. srpnja 2022. godine, održano potpisivanje Sporazuma o suradnji na organizaciji 30. Zagorskog gospodarskog zbora, koji će ove godine biti održan od 8. do 10. rujna.

Sporazum su u ime nositelja organizacije potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Darko Varga i direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak.  

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je obavezu partnera da zagorski gospodarski zbor bude na jednakoj razini kao što je i zagorsko gospodarstvo, odnosno na najvišoj razini. ''Malo je neprimjetno prošlo da je 2021. godina gospodarski bila jača od rekordne 2019. godine i da su prihodi u gospodarstvu rasli sa 13.7 milijardi kuna na 15,3 milijarde kuna i da je ukupni prihod rastao 16 %. Ovo je naprosto nevjerojatan rezultat koji potvrđuje da je Krapinsko-zagorska županija jaka gospodarska regija, sa snažnom industrijom i izvozno orijentirana, gdje pokrivenost uvoza izvozom oko 180 %“ – istaknuo je župan Kolar te naglasio kako će broj izlagača prvenstveno ovisiti o razvoju epidemiološke situacije. „Ne smijemo se zavaravati i olako prijeći preko toga. U Zagorju sada, usred ljeta, imamo više od 600 zaraženih. No, ono što je sigurno da ćemo u bilo kojim uvjetima napraviti sve da Zbor bude prije svega zanimljiv i pravi promotor zagorskog gospodarstva. Imamo sjajne firme, imamo sjajne obrtnike, imamo nagrađivane gospodarstvenike i to je ono što želimo pokazati“ – poručio je župan Kolar te dodao kako je županija partner na Zagorskom gospodarsku zboru biti Međimurska županija te da je zatraženo i pokroviteljstvo predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je Zagorski gospodarski zbor kao važan dio Tjedna kajkavske kulture, koji će u Krapini ove godine početi 4. rujna. „Zbor se iz godine u godinu širi,  dobiva neke nove sadržaje i prilagođava se vremenu u kojem živimo. Vjerujem da će i ovogodišnji zbor ponuditi puno toga novog, da će prikazati jednu dobru i pozitivnu sliku zagorskog gospodarstva'' - rekao je gradonačelnik Gregurević i pozvao sve posjetitelje da dođu na događaje Tjedna kajkavske kulture i na sam 30. Zagorski gospodarski zbor. ''Ove godine imamo i jednu novinu. Velike zagorske tvrtke postavit će instalacije diljem grada, pa će to biti jedan novi dodatni i zanimljiv sadržaj za sve'' – dodao je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je važnost industrije za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije i važnost Zagorskog gospodarskog zbora za njezinu prezentaciju. „Industrija u Hrvatskom zagorju ove godine ima još više za pokazati. Njezini su rezultati iznad očekivanja. Zato bi bilo šteta da oni koji imaju što pokazati, predstavnici gospodarstva iz županije ne budu prisutni tu, mada to njima za njihov plasman neće značiti puno, no bitno je da smo prisutni, da se pokažemo da i svi posjetitelji Tjedna kulture vide da Zagorje nije samo turizam, da nisu to samo bregi i kleti, nego je Zagorje i industrija. Jer industrija je osnova Hrvatskog zagorja, jer najviše prihoda dolazi iz industrije“ – rekao je predsjednik Grilec i dodao da se veseli jubilarnom 30. Zboru.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga naglasio je prepoznatljivost Zagorskog gospodarskog zbora koja svim izlagačima pruža dodatnu mogućnost predstavljanja svog rada. „Predstavit će se i tradicijski i umjetnički obrti, ceh frizera davat će i ove godine besplatne usluge posjetiteljima, a i ove godine ćemo naše obrtništvo promovirati i kroz kataloge“ – rekao je predsjednik Varga i dodao da će na ovom zboru sudjelovati Koprivničko – križevačka, Krapinsko – zagorska i Međimurska županija. ''Veseli me zajedništvo naših institucija, koje daje najbolje, a to je da će konačno obrtnici nakon ove pandemije moći predstaviti svoju izvrsnost koju nisu mogli predstaviti u punom obimu zadnjih godina. Vjerujem da će posjetitelji to prepoznati'' – zaključio je Varga.

Direktor Radija Kaj Drago Gradečak istaknuo je da je riječ o jubilarnom 30. Zagorskom gospodarskom zboru te da će se on organizirati u većem obimu nego prošle godine. „Kod OŠ ''Ljudevita Gaja'' u Krapini, postavit ćemo ponovno šator, gdje ćemo omogućiti izlaganje i onim izlagačima, koji ne spadaju u kućice po Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda, ili ne mogu izlagati na otvorenom. Uz 30-tak kućica i šator od 800 m2, mislimo da ćemo uz dodatne sadržaje koji su i inače na igralištu moći zadovoljiti sve potrebe.'' rekao je Gradečak i dodao da do ovog trenutka ima 100-njak prijavljenih, no da će se i dalje pozivati svi oni koji se do sada nisu uključili. „Red je da malo značajnije predstavimo turističku ponudu, prije svega Hrvatskog zagorja, a onda i ove naše sjeverne regije, jednako tako red je i da predstavimo dobitnike brojnih nagrada, vinare, proizvođače bučinog ulja i sve ostale, tako da od 8. do 10. rujna u Krapini imamo jednu zaokruženu priču na 30. Zagorskom gospodarskom zboru“ – poručio je direktor Gradečak.

Potpisivanju su prisustvovale pročelnica županijskog upravnog odjela nadležnog za gospodarstvo Sanja Mihovilić, tajnica Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Renata Vranić i poslovna tajnica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Janja Kantolić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 19.7.2022 | Prikazano 3535 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2023
poutsrčepesune
2728
1
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • 2
  Javni poziv za uvid u spis predmeta Gorjak, Grad Krapina
  345
  6
  Javni poziv za projekte i programe udruga branitelja 2023.
  789
  10
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2023. g.
  11
 • Procjena utjecaja na okoliš izgradnje građevine za uzgoj peradi
 • Uzgoj peradi na k.č. 6935, 6936/1-dio i 6940-dio, k.o. Selnica
 • 12
  13
  Natječaj - prevencija zdravlja, skrb o mladima i ranjivim skupinama 2023.
  14
  15
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta - rekonstrukcija propusta Selnica
 • Javni poziv "Volonter/ka godine" i "Volonterska akcija godine" za 2021. i 2022. god
 • 16
  Javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun
  17
  Poziv za sudjelovanje na 15. manifestaciji "Babičini kolači"
  1819
  20
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Ivana Modrić)
  21
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Elektra Zabok)
  22
  23
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Đurmanec)
  242526
  2728
  29
 • Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana
 • Natječaj za potporu za kupnju loznih cijepova autohtonih sorata 2023.
 • Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje 2023.
 • 303112
  3456789
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika