Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 6.2.2023
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Predstavljen projekt Logopedska čekaonica

U Dječjem vrtiću Bubamara u Donjoj Stubici je u srijedu, 25. siječnja 2023. godine, predstavljen projekt „Logopedska čekaonica” osmišljen od strane skupine mladih logopetkinja i studentica logopedije iz Krapinsko-zagorske županije.

Ovaj sustav je besplatan, dostupan, stručan i samodostatan te roditeljima pruža odgovarajuću stručnu podršku. Prema riječima magistre logopedije Lucije Mlakar, članice projektnog tima Logopedske čekaonice, u „Virtualnu logopedsku čekaonicu mogu se uključiti djeca dok čekaju početak logopedske terapije. Dostupne vježbe, materijali i aktivnosti pomažu djetetovu napretku u vremenu do terapije, ali i da logopedska terapija traje kraće. Roditelji djece s teškoćama mogu se javiti na e-mail projektnog tima logocekaonica@gmail.com sa zahtjevom za pristup Logopedskoj čekaonici, a projektni tim će odgovoriti na sva pitanja i upoznati roditelje s procesom prijave u sustav.

Predstavljanju projekta prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je naglasila kako je unazad deset godina logopedska mreža u županiji proširena, ali da su resursi i dalje premali. Rekla je kako se na tretman čeka do godinu i pol što je neprihvatljivo no kako ovaj projekt može doprinijeti da vrijeme čekanja na tretman bude manje bolno i s manje posljedica. Podsjetila je da Županija za cijelu uslugu rane intervencije godišnje izdvaja više od pola milijuna kuna.

Projekt financiraju Europske snage solidarnosti iznosom od 7.583,77 eura od kojih je dio utrošen na uređenje logopedskog kabineta u DV Bubamara. Grad Donja Stubica pružio je podršku projektu od samog početka. Gradonačelnik Nikola Gospočić je istaknuo kako uz čuvanje i odgajanje djece, vrtić uz ovaj projekt pruža jedan nadstandard. Dodao je kako će u sklopu projekta biti educirano više od stotinu logopeda te da će brojna djeca dobiti odgovarajuću prijeko potrebnu pomoć.

Predstavljanju je prisustvovao i predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Bubamara Nikola Boromisa te ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara Snježana Benko, koja je sve okupljena i pozdravila prije samog početka. Projektni tim Logopedske čekaonice čine tri logopetkinje: Lucija Mlakar, Andrea Šantek, Roberta Šrajbek, četiri studenticelogopedije: Lucija Seljan, Maja Reljić, Lucija Škalički, Sandra Sinković uz mentoricu Mariju Brezak.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.2.2023 | Prikazano 566 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2023
poutsrčepesune
2728
1
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • 2
  Javni poziv za uvid u spis predmeta Gorjak, Grad Krapina
  345
  6
  Javni poziv za projekte i programe udruga branitelja 2023.
  789
  10
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2023. g.
  11
 • Procjena utjecaja na okoliš izgradnje građevine za uzgoj peradi
 • Uzgoj peradi na k.č. 6935, 6936/1-dio i 6940-dio, k.o. Selnica
 • 12
  13
  Natječaj - prevencija zdravlja, skrb o mladima i ranjivim skupinama 2023.
  14
  15
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta - rekonstrukcija propusta Selnica
 • Javni poziv "Volonter/ka godine" i "Volonterska akcija godine" za 2021. i 2022. god
 • 16
  Javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun
  17
  Poziv za sudjelovanje na 15. manifestaciji "Babičini kolači"
  1819
  20
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Ivana Modrić)
  21
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Elektra Zabok)
  22
  23
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Đurmanec)
  242526
  2728
  29
 • Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana
 • Natječaj za potporu za kupnju loznih cijepova autohtonih sorata 2023.
 • Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje 2023.
 • 303112
  3456789
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika