Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 31.1.2023
Energetska učinkovitost

PREKO 10 MILIJUNA KUNA ZA PET PROJEKATA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

U srijedu, 07. ožujka 2018. godine ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u Krapini je uručio Odluke o financiranju 5 projekata energetske obnove na području Krapinsko – zagorske županije, za koje je osigurano preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava kroz Poziv 4C14.

Odluke o financiranju preuzeli su  u ime prijavitelja, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar te gradonačelnici Pregrade i Donje Stubice, Marko Vešligaj i Nikola Gospočić. Realizacijom projekata u prosjeku će biti ostvarene energetske uštede od 66,73%. U Gornjoj Stubici bit će energetski obnovljena osnovna škola (prijavitelj projekta KZŽ). Vrijednost projekta je 7,1 milijun  kuna, od čega je bespovratnih sredstava 4,2 milijuna kuna. U Kumrovcu će također biti obnovljena škola (prijavitelj KZŽ); vrijednost projekta je 5,8 milijuna kuna, a dobiveno je 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U Pregradi će biti obnovljena zgrada gradske uprave. Vrijednost projekta je 3,3 milijuna kuna, a dobiveno je 1,9 milijuna kuna. U Donjoj Stubici bit će obnovljena dva društvena doma; Donji Matenci (vrijednost projekta 395 tisuća, dobiveno 259 tisuća kn) i Pustodol (vrijednost projekta 706 tisuća kuna, dobiveno 424 tisuće kn). Ovo su ujedno prve Odluke koje se dodjeljuju u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”.

 

"Interes za ovaj natječaj bio je izuzetno veliki. On je bio otvoren 20-ak dana i u 20-ak dana došlo je 100 posto više zahtjeva nego što smo imali predviđenih sredstava, stoga smo ga morali privremeno zaustaviti. Napravit ćemo obradu svih zahtjeva i donijeti odluke o financiranju. Nakon analize prvih 30-ak projekata, čak pet ih je bilo iz Krapinsko – zagorske županije, radi se o 17,5 milijuna kuna ukupnih troškova ulaganja, odnosno, o 10.300.000 kuna bespovratnih sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a koja su dodijeljena od strane Europske komisije. Bit će još dosta takvih projekata. Naime, mi smo na način da, kako su pristizali zahtjevi, tako smo donosili odluke o financiranju i u sljedeća dva mjeseca donijet ćemo odluke za sve. Više od 80-ak posto odluka za sada je bilo pozitivno. Tri mjeseca će biti mirovanje, a nakon toga, ako odradimo sve te zahtjeve, otvara se daljnji natječaj jer smo osigurali i dodatna sredstva. Znači, bilo je pripremljeno 380 milijuna kuna, mi smo osigurali još 380 milijuna kuna, i još 200 u sljedećih nekoliko tjedana. Onima kojima nije odobren projekt i onima koji nisu stigli, poručujem da imaju vremena, pripremajte se, imate još dva mjeseca vremena", istaknuo je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

 

Krapinsko – zagorska županija je uz osnovne škole u Gornjoj Stubici i Kumrovcu, prijavila još tri projekta, od kojih je jedan odbijen (Specijalna bolnica Krapinske Toplice, 18,6 mil. kn), dok su dva još u obradi (OŠ Konjščina i SŠ Bedekovčina), a ukupna vrijednost svih projekata je 43,2 milijuna kuna kuna. Lani je KZŽ po mjeri 4C13 također prijavila 4 projekta energetske obnove, ukupne vrijednosti 25,2 milijuna kuna, od kojih su sva četiri odobrena (OŠ Đurmanec, OŠ Pregrada, OŠ Hum na Sutli i OŠ Zabok).

 

"Na prošli natječaj za Mjeru 4C13, iz prošle godine, Krapinsko – zagorska županija je aplicirala četiri škole za energetsku obnovu vrijednosti 25 milijuna kuna, koje su odobrene, govorimo o školama Đurmanec, Pregrada, Hum na Sutli i Zabok, koje su u fazi pripreme za javni natječaj koji ćemo raspisati otprilike za dva tjedna i očekujemo da dobijemo izvođača radova i uvedemo ga u posao tamo negdje do početka lipnja, kako bi mogao krenuti s pripremnim radnjama dok su još djeca u školi, a nakon toga, kroz ljetne praznike da se naprave kompletni radovi na energetskoj obnovi. Na ovaj drugi natječaj, zbog kojeg smo se danas ovdje našli, Mjera 4C14, također smo prijavili četiri škole, Srednju školu Bedekovčina, Osnovnu školu Konjščina, Osnovnu školu Kumrovec i Osnovnu školu Gornja Stubica, a vrijednost je isto tako 25 milijuna kuna. Danas smo dobili dva odobrenja, dvije potvrde da su nam prošli projekti, za Osnovnu školu Kumrovec, u vrijednosti 5.888.000 kuna, i Osnovna škola Gornja Stubica, u vrijednosti 7.128.000 kuna. Škole u Bedekovčini i Konjščini još su uvijek u obradi, a, nažalost, imali smo i prijavu naše Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, u vrijednosti 18,5 milijuna kuna, međutim, taj nam je projekt odbijen, no razgovarajući s potpredsjednikom Vlade očekuje se početkom petog ili šestog mjeseca ponovno natječaj u kojem bi se stvorili uvjeti da možemo aplicirati tu bolnicu. Naravno da su ovakve investicije izuzetno bitne za poboljšanje kvalitete samog boravka učenika u školama, a tu su i manji računi za energente", rekao je župan KZŽ Željko Kolar.

 

Uručenju Odluka nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš - Dončić, saborska zastupnica Marija Puh, zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.3.2018 | Prikazano 5711 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
travanj 2023
poutsrčepesune
272829303112
3
Savjetovanje - donošenje Pravilnika za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu
4
Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na izložbi "100% Zagorsko" u Zagrebu
56789
1011
12
Opskrba električnom energijom za Krapinsko-zagorsku županiju i ustanove
13141516
17181920212223
24
25
Likovni i literarni natječaj za škole i vrtiće
26
27
 • Natječaj za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika 2023
 • Natječaj za potporu povećanja ekološke proizvodnje
 • 28
  Savjetovanje- donošenje Pravilnika za dodjelu potpora obrtnicima i gospodarstvenicima
  2930
  1234567
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika