Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 5.12.2022
Promet i komunalna infrastrukturaOperacija financirana BS iz FSEU

PROMET: Novih 17,5 milijuna kuna za sanaciju šteta od potresa

U prostorijama Općine Bedekovčina je u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine, održano potpisivanje ugovora s korisnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava preko Poziva Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije.

Ukupno je u svrhu obnove infrastrukture i pogona u području prijevoza, odnosno uspostave redovnog funkcioniranja sustava te obnove i dovođenja infrastrukture i objekata u području prijevoza na razinu prije potresa osigurano 55,5 milijuna kuna, a u Bedekovčini su potpisani ugovori za 12 lokacija, vrijednosti 17,5 milijuna kuna.  Ugovore su korisnicima simbolično uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar.

 

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo 4. krug potpisivanja ugovora vezanih za vraćanje u izvorno stanje infrastrukture u području prijevoza, oštećene u potresu. „Krenuli smo skromno s 5 milijuna kuna, na prvi poziv su se javili samo Grad Donja Stubica i ŽUC. Međutim, kolege su itekako marljivo radili na potrebnoj dokumentaciji, pa smo dva puta od Ministarstva graditeljstva tražili povećanje alokacije, prvi puta za 20 milijuna, drugi za 30 milijuna kuna, a konačni rezultat je preko 50 milijuna kuna koje ćemo uložiti u sanaciju klizišta i propusta na našim županijskim i nerazvrstanim cestama. Ne treba govoriti koliko je to rasterećenje proračuna općina i gradoav, jer naši izvorni prihodi nisu veliki, svi imaju svoje strateške projekte u provedbi i svako izdvajanje iz proračuna za tu vrstu radova je sigurno dodatno opterećenje. Na ovakav način smo ipak olakšali jedinicama lokalne samouprave da vrate prometnice u vozno ili fer stanje. Koristim priliku da ponovno pozovem sve gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike s područja naše županije i šire koji se bave tom vrstom građevine da se jave jedinicama lokalne samouprave na natječaje, jer novac treba potrošiti do 30. lipnja“ – poručio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar podsjetila je kako je Krapinsko – zagorska županija odlukom Vlade RH određena kao tijelo zaduženo za provedbu financijskih doprinosa odnosno o rasporedu sredstava namijenjenih za sanaciju šteta nastalih od potresa iz Fonda solidarnosti EU. „Temeljem te odluke Županija je raspisala javni poziv, a svrha je podupiranje obnove infrastrukture i pogona u području prijevoza odnosno uspostava redovnog načina funkcioniranja. Ukupna alokacija je 55,5 milijuna kuna, a današnjim potpisom ugovora koji čine zadnju tranšu ugovora ukupno je dodijeljeno 99,7 posto ukupnog odobrenog iznosa odnosno 55,3 milijuna kuna. Prihvatljivi prijavitelji po ovom javnom pozivu bile su jedinice lokalne i područne regionalne odnosno javna poduzeća osnovana od jedinica lokalne ili regionalne samouprave, a rok za provedbu je do 30. lipnja 2023. godine“ – rekla je pročelnica Mlakar.

Ugovore o odobrenju potpora su u Bedekovčini potpisali gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, načelnica Općine Konjščina Antita Krok, načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić, načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec,  dok su sredstva odobrena i Općini Tuhelj.

Grad Krapina - 2.428.400,00 kn

Grad Pregrada - 4.445.102,67 kn

Općina Bedekovčina - 945.358,75 kn

Općina Mače - 1.074.612,15 kn

Općina Hum na Sutli -  350.853,75 kn

Općina Konjščina - 465.625,00 kn

Općina Kraljevec na Sutli - 1.277.465,00 kn

Općina Krapinske Toplice - 5.138.750,00 kn

Općina Tuhelj - 1.350.000,00 kn

 


Zadnja promjena: 6.12.2022 | Prikazano 958 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
veljača 2023
poutsrčepesune
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
6789101112
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika