Novosti 7.7.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

822 tisuće kuna za 112 projekata u kulturi


Foto:zagorje-international.hr
U četvrtak, 6. srpnja 2022. godine u Velikoj dvorani Grada Klanjca održana je dodjela ugovora korisnicima koji su pravo na potporu Krapinsko-zagorske županije temeljem Javnog poziva za program javnih potreba u kulturi u 2022. godini.

Krapinsko-zagorska županija je kroz program Javnih potreba u kulturi dodijelila 822.500 kuna za održavanje manifestacija i potrebe izdavaštvu, odnosno za 68 projekata s područja manifestacija, 29 projekata iz područja izdavaštva i 15 projekata obnove i zaštite spomeničke i nematerijalne  baštine. Župan Željko Kolar zahvalio je svim  je svim dobitnicima županijskih potpora na tome što se vrijedno i ustrajno bave provedbom programa i projekata s područja kulture.

Ugovore su korisnicima uručile zamjenica župana Jasna Petek i pročelnica županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec. „Ukupno je po javnom pozivu dodijeljeno 822.500 kuna, 37.500 više od prvotno predviđenog. Ako tome dodamo i manifestacije od interesa Krapinsko – zagorske županije, a za njih pet dodijeljeno je 120 tisuća kuna, onda dolazimo do iznosa nešto malo manjeg od milijun kuna koji je namijenjen kulturnoj djelatnosti na području Krapinsko – zagorske županije“ – istaknula je zamjenica župana te poželjela svim korisnicima puno sreće i uspjeha u realizaciji prijavljenih programa i aktivnosti.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Ispred Kulturnog vijeća Krapinsko-zagorske županije, koje je ocjenjivalo prijave, okupljene je pozdravio predsjednik Davor Špoljar, dok se u ime korisnika potpora zahvalila predsjednica Kluba ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina Jasna Kranjec.

Na svečanosti su uručeni ugovori za dvadesetak programa i projekata koji su dobili najveću potporu, dok će ostali biti dostavljeni poštom.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.7.2022 | Prikazano 818 puta