Novosti 13.8.2021
Ostalo

Dan Grada Oroslavja

Župan Željko Kolar je u petak, 13. kolovoza 2021. godine nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Oroslavja, koja je povodom Dana Grada održana u tamošnjem Domu kulture.

Župan Željko Kolar čestitao je Dan Grada i Župe Oroslavje te ovom prilikom podsjetio na svoj službeni posjet Gradu Oroslavju tijekom kojeg su utvrđeni zajednički prioriteti Županije i Grada za područje Oroslavja. „Kapitalni projekt, koji ima cilj da se realizira u tekućem mandatu, je izgradnja nove sportske dvorane. Oroslavje ima osnovnu i srednju školu, sjajne sportske udruge i druge udruge i treba nam nova sportska dvorana i vjerujem da ćemo kroz mehanizam za oporavak i otpornost ili kroz novu financijsku omotnicu realizirati taj projekt. Naravno da bismo bili najzadovoljniji da to bude kroz mehanizam jer to je stopostotno financiranje, a ako je kroz novu financijsku omotnicu, onda je to 15 posto našeg udjela, ali i s jednim i drugim smo zadovoljni. Stalno govorimo da ima duplo više novca u sljedećim godinama na raspolaganju, ali jednako tako treba reći da ima na raspolaganju četiri puta više gotovih projekata i to je ono što svi  zajedno moramo imati za cilj, da povučemo što više sredstava iz EU fondova, ne gledajući tko je gdje, iz koje političke opcije, u kojem gradu i općini na vlasti, već da gledamo kvalitetu projekata i prema tome se ponašamo“ – poručio je župan Kolar, uz posebnu čestitku svim dobitnicima gradskih priznanja.

O aktivnostima u proteklom razdoblju te planovima za budućnost govorio je gradonačelnik Viktor Šimunić,  koji je ovom prilikom, zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Kristijanom Sojčem  ovogodišnjim dobitnicima uručio gradska priznanja. Prisutnima su se obratili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zdravo Tušek, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Rada Borić, saborski zastupnici Siniša Hajdaš Dončić, Dalija Orešković i Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić te u ime dobitnika i dobitnica priznanja Snježana SitarićKnezić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 13.8.2021 | Prikazano 2133 puta