Novosti 27.4.2022
Ostalo

Dan Općine Hum na Sutli

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Hum na Sutli održana je u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine, u sklopu obilježavanja Dana Općine.

Župan Željko Kolar je u obraćanju okupljenima na svečanoj sjednici čestitao Dan Općine te posebno istaknuo važnost humskog gospodarstva za čitavu Krapinsko-zagorsku županiju. „Da su nam dva Huma na Sutli, slika zagorskog gospodarstva bila bi još bolja. Od formiranja samostalne i neovisne Republike Hrvatske nikada nismo imali tako mali broj nezaposlenih na zavodu za zapošljavanje - ispod 2000. Ono što je puno bitnije, nikada više ljudi nije radilo i to je zahvaljujući prije svega našim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima koji su u ovo teško pandemijsko vrijeme uspjeli ne samo sačuvati radna mjesta, već i ulagati u ljude i nove tehnologije. Uz kvalitetan proizvod izvoziti. Pokrivenost uvoza i izvoza u Krapinsko-zagorskoj županiji je uvijek negdje oko 180 posto, a prosjek Republike Hrvatske je oko 66 posto i to samo pokazuje kolika je gospodarska snaga Krapinsko-zagorske županije“ – rekao je župan Kolar te posebno čestita dobitnicima ovogodišnjih općinskih priznanja.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mario Antonić. Okupljenima je prikazan kratki film o Humu na Sutli i općinskim projektima, nakon čega je načelnik Zvonko Jutriša izdvojio najvažnije aktivnosti iz proteklog razdoblja te zahvalio svima koji su pridonijeli razvoju Huma na Sutli. Okupljene je u ime okupljenih hrvatskih načelnika i gradonačelnika pozdravio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te u ime slovenskih župana župan občine Rogatec Martin Mikolič. U ime dobitnika i dobitnica priznanja zahvalila je Milica Ivanović, kazavši da ih ova nagrada obvezuje da i nadalje svojim trudom i zalaganjem doprinose boljitku i promidžbi općine.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.4.2022 | Prikazano 2659 puta