Novosti 23.7.2021
Ostalo

Dan Općine Krapinske Toplice

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Krapinske Toplice održana je u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine, na prostoru Osnovne škole Krapinske Toplice

Župan Željko Kolar je čestitajući Dan Općine Krapinske Toplice istaknuo velika ulaganja Krapinsko-zagorske županije na područje Krapinskih Toplica. „U protekle četiri godine imali smo ulaganja u zdravstvo od oko 25 milijuna kuna, 14 milijuna kuna kroz Županijsku upravu za ceste te oko 5 milijuna za obrazovanje. To je tek malen dio onog što nas čeka s obzirom na projekte koje smo pripremili, a to je 380 milijuna kuna vrijedna dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, koja će biti nacionalni centar za liječenje srca i mozga. Planirane je i izgradnja nove sportske trodijelne dvorane s dogradnjom škole, što je procijenjeno na oko 42 milijuna kuna. Jasno je da to sama Županija niti uz pomoć Općine ne može realizirati, ali zato smo pripremali Razvojni sporazum s RH preko kojeg želimo te projekte realizirati; imamo Mehanizam za oporavak i otpornost, a u krajnjoj liniji naš proračun i proračun RH i vjerujem da ćemo se uspjeti kvalitetom projekta nametnuti Vladi RH kako bi te projekte i realizirali“ – rekao je župan Kolar.

Predsjednik Općinskog vijeća Božo Ružak i načelnica Gordana Jureković pozdravili su sve okupljene te ovom prilikom i uručili ovogodišnja općinska priznanja. Načelnica Jureković je ovom prilikom istaknula kako će se zbog trenutne financijske situacije u općini morati odgoditi neke investicije koje žele realizirati u bliskoj budućnosti, no da se nada kako će štednjom i rebalansom proračuna ipak riješiti akutne probleme u komunalnoj infrastrukturi, osobito one koje muče stanovnike rubnih naselja. 

U ime okupljenih gradonačelnika i načelnika prisutne je pozdravio načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos te u ime nagrađenih Jurica Hajsek.

Među uzvanicima na sjednici bila je i zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar te ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 23.7.2021 | Prikazano 1104 puta