Novosti 23.7.2022
Ostalo

Dan Općine Krapinske Toplice


Foto: Zagorje.com
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Krapinske Toplice održana je u sklopu obilježavanja Dana Općine u petak, 22. srpnja 2022. godine.

Brojne okupljene u Domu kulture u Krapinskim Toplicama pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek te im čestitala Dan Općine i blagdan njezine zaštitnice Marije Magdalene. „Ponosna sam Topličanka i u proteklih nekoliko godina intenzivno radimo projekte za Krapinske Toplice, imamo ih spremne za natječaje. Prepoznali smo Krapinske Toplice kao mjesto s izuzetno velikim potencijalima, prirodnim, ljekovitim, ljudskim. Ovo je oaza zdravlja, lječilišta, rehabilitacije, ali isto i oaza kupališta, mjesta u koje gosti rado dolaze i vraćaju se, ali i u kojem Topličani i Topličanke ugodno žive. No, postoje potrebe za razvojem, za što Krapinske Toplice imaju sve predispozicije“ – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te dodala  kako je u sporazumu Sjever na prvom mjestu upravo projekt izgradnje Centra za zdravlje srca i mozga u Krapinskim Toplicama.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Božo Ružak, dok se načelnica Gordana Jureković osvrnula na rezultate postignute u protekloj godini. „Pomoć i podršku Krapinsko – zagorske županije imamo, a vjerujem da će kroz natječaje stići i iz države i EU, a vezano na realizaciju projekata koji su nam prioritetni, poput izgradnje parkirališta, šetnice i mosta, uređenja šetnice do Marije Magdalene, proširenja knjižnice i izgradnje sportske dvorane“ – istaknula je načelnica Jureković. Okupljene su pozdravili i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek  te gradonačelnik prijateljskog grada Krupine iz Slovačke Radoslav Vazan

Na svečanosti su uručena općinska priznanja građanima, tvrtkama, institucijama i udrugama, koje su svojim radom i poslovanjem pridonijele općem prosperitetu, a uz priznanja, osmero je učenika za odličan uspjeh u školovanju dobilo i novčanu nagradu od 500 kuna.

U glazbenom programu nastupio je Pjevački zbor KUD – a  Zlatko Baloković.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 6.8.2022 | Prikazano 2673 puta