Novosti 22.7.2019
Ostalo

Obilježen Dan Općine Krapinske Toplice

U sklopu obilježavanja Dana Općine Krapinske Toplice je u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća te obilasci nekih investicija Krapinsko-zagorske županije na području Krapinskih Toplica

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zajedno sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom-Jambrekom.  Župan Kolar je ovom prilikom podsjetio kako je prije šest godina, na početku svog prvog mandata, rekao da su Krapinske Toplice i Kumrovec dvije općine koje imaju najveći potencijal i mogućnost za najveći napredak. „To se nakon šest godina polagano ostvaruje. Mi smo kao Županija dali svoj maksimum i krenuli ranije, država nešto kasnije, ali u svakom slučaju bolje ikad nego nikad. Osim ove dvije investicije koje smo danas obišli: rekonstrukcija Zagrebačke ulice i sanacija klizišta i uređenje Doma zdravlja, izrađujemo i projektnu dokumentaciju vrijednu 485.000 kuna za novu školsku sportsku trodijelnu dvoranu. Građevinska dozvola treba bi biti izdana do konca rujna. Isto tako raspisan je i natječaj za izradu projektne dokumentacije vrijedne 1.620.000 kuna za dogradnju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice koja uključuje 74 sobe, pet apartmana, nove bazene, novi wellness, novi kongresni centar, novi restoran i novu kuhinju. Krapinske Toplice želimo pozicionirati kao najjaču destinaciju zdravstvenog turizma u RH i to ćemo i napraviti“ – poručio je župan Kolar.

O poduzetim aktivnostima u proteklom razdoblju i planovima za naredno razdoblje govorili su načelnik Općine Krapinske Toplice i predsjednik Općinskog vijeća Ernest Svažić i Zvonko Očić, koji su na svečanosti dobitnicima uručili ovogodišnja općinska priznanja. Okupljene su također pozdravili izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, gradonačelnik Grada Krapina Zoran Gregurović, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car te u ime dobitnika priznanja Igor Alfirević.

Prije same svečane sjednice Općinskog vijeća, župan Kolar je sa svojim zamjenicima te načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća obišao i neke od investicija Krapinsko-zagorske županije i njenih ustanova: radove na rekonstrukciji Zagrebačke ulice te novouređenu zgradu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

U obilasku radova u Zagrebačkoj ulici bio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, koji je istaknuo kako radovi traju tri tjedna   i da je za to vrijeme skinuta kolnička konstrukcija te da su započeli radovi na izvedbi oborinske odvodnje i slaganju nosive konzole za izgradnju pješačkih staza. „„Vrijednost ovih radova je 2.900.000 kuna i to bez klizišta, za koje je tek prošlog četvrtka završen natječaj. Iako je najpovoljnija ponuda za 50 tisuća kuna skuplja, prihvatit ćemo je, tako da se time investicija penje skoro na 3.700.000 kuna. Nakon što ovo završimo, čeka nas i rekonstrukcija drugog ulaza u Krapinske Toplice, jer one su mjesto zdravstvenog turizma i smatramo da moraju biti uređene, a nadam se da će nas i Općina pratiti u tome – rekao je nakon obilaska ceste župan Željko Kolar.

Krapinsko-zagorska županija bila je i nositelj projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije, u sklopu kojeg je obnovljena i zgrada doma zdravlja u Krapinskim Toplicama. „Ovo je mjesto s izuzetnim potencijalom razvoja zdravstvenog turizma i svu infrastrukturu dakako da treba poboljšati u tom smjeru, ali nikako ni ne zanemariti činjenicu da u Krapinskim Toplicama živi 5.000 stanovnika. Upravo smo ovim projektom nastojali osuvremeniti Dom zdravlja i adaptirati ga kako bi bio što pristupačniji sa što kvalitetnijom ponudom zdravstvenih usluga našim sumještanima. Ovoj je projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, ukupno je kroz njega u zgradu uloženo 1.300.000 kuna, dok je Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije uložio dodatnih 300.000 kuna za obnovu fasade.“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek. Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan istaknula je kako je ovim radovima  uređen prostor Doma zdravlja, a još se očekuje i uređenje okoliša. „Imamo dvije prekrasne ordinacije dentalne medicine i tri ordinacije obiteljske medicine, imamo i jednu malu čajnu kuhinju te lijepi sanitarni čvor. Sve je to bilo izrazito zahtjevno budući da je prostor ograničen, a svi sadržaji su uređeni prema pravilniku prilagođenom europskim fondovima“ – rekla je ravnateljica Dogan. Načelnik Ernest Svažić je za jesen najavio uređenje platoa između Doma zdravlje i ljekarne. „Mi njegujemo imidž turističke destinacije i sve više sredstava ćemo ulagati u rekonstrukciju samog centra i oplemenjivanje uvjeta života u samom centru“ – rekao je načelnik Svažić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 22.7.2019 | Prikazano 2789 puta