Novosti 26.7.2021
Ostalo

Dan Općine Lobor

Župan Željko Kolar je u ponedjeljak, 26. srpnja 2021. godine, prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Lobor, koja je u Društvenom domu u Loboru održana u sklopu obilježavanja Dana Općine i Župe Lobor.

Dan Općine i Župe Lobor čestitao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te ovom prilikom najavio kako će se nakon završetka radova aglomeracije pristupiti uređenju Županijske ceste 2127. „Kompletna dionica, koja nam je ostala, presvući će se novim asfaltnim slojem te se nadam da ćemo u suradnji s Općinom riješiti i dio nogostupa. Kad se riješimo korone u Lobor ćemo vratiti i matični ured, a dodatno ćemo i organizirati službu kako bi građani upravo ovdje mogli dobiti i neke dodatne usluge, umjesto da po njih idu u Zlatar“ – poručio je župan Kolar te ponovno podsjetio na poseban dogovor za osiguranje vodoopskrbe na području Lobora. „S obzirom da se u Loboru nalazi izvorište, dogovorili smo da ovdje Općina ne snosi trošak dovođenja vode u visoke zone, nego to financiraju samo Županija i Zagorski vodovod“ – kazao je župan Kolar te dodao kako po ovom pitanju očekuje daljnje prijedloge direktora i načelnice.

Predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Adanić i načelnica Ljubica Jembrih brojnim su gostima poželjeli dobrodošlicu u Lobor te su ovom prilikom uručili i ovogodišnja općinska priznanja. „Dječji vrtić Ivančica je završen te će svoja vrata otvoriti na jesen. Tehnički pregled je odrađen i raspisan je javni poziv za upis djece. Vrtić vrijedan gotovo 10 milijuna kuna moći će primiti 80- ero djece, a imat će jednu jasličku i tri vrtićke skupine“ – kazala je načelnica Jembrih kod nabrajanja brojnih realiziranih i planiranih projekata na području Općine Lobor.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva, počasni građanin Općine Lobor i dobitnik Plakete Krapinsko-zagorske županije za životno djelo Franjo Gregurić, saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja te u ime dobitnika priznanja Jurica Cesar.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 26.7.2021 | Prikazano 3227 puta