Novosti 30.6.2022
Ostalo

Dan općine Petrovsko

U srijedu, 29. lipnja 2022. godine održana je svečana sjednica povodom Dana općine Petrovsko.

U svojem obraćanju načelnik Stjepan Krklec osvrnuo se i na temu gradnje sportske dvorane. „Općina je imala potpisan sporazum sa Županijom. Osobno sam tražio župana da se ne raspisuje javna nabava jer u trenutnoj situaciji u kojoj smo bili, nismo bili spremni ići u zaduženje od sedam milijuna kuna. To su podržali svi članovi općinskog vijeća, donesen je jednoglasan zaključak da će se ići u zaduženje samo ako dvorana nikako ne prođe na javnom pozivu iz mehanizma za oporavak i otpornost“, rekao je načelnik Krklec.

 

Župan Željko Kolar nadovezao se na temu sportske dvorane. „Načelnik je spomenuo sportsku dvoranu. Dilema je, uvijek kada nemate dovoljno novaca, stav Općine cijenim i poštivao sam ga, pa smo odgodili raspisivanje natječaja jer smo mi u proračunu imali osigurana sredstva, ali ako postoji mogućnost da kroz MPO isfinancirate skoro cijelu dvoranu, naravno da onda vrijedi pričekati nekoliko mjeseci. U trenutku kada smo donosili zajedničku odluku imali smo informaciju iz Ministarstva obrazovanja da će natječaj biti raspisan u ožujku. Mi smo sada u lipnju, natječaja nema, vjerojatno će biti do kraja kolovoza ili početka rujna, ali mi ćemo prijaviti 14 projekata vrijednih preko 600 milijuna kuna jer smo se pripremali za to. Naravno da ne znamo koji će natječaj kroz javni poziv zadovoljiti kriterije i koji će biti realiziran, ali ono što ću ponoviti, mi ćemo i za sljedeću godinu osigurati sredstva u županijskom proračunu, a dio vaših obaveza koje ćete preuzeti prilikom dizanja kredita ćemo dogovoriti da jedan dio preuzme Županija, tako da vam ponovno olakšamo dio ulaganja i da konačno dođemo do dvorane. Sada imate sjajan nogometni klub, sjajnu malonogometnu ekipu, ovo je sportska općina s jakim udrugama i svi smo jako željni te dvorane. Također, mi ćemo na MPO prijaviti i dogradnju škole. To će biti jedina općina u županiji gdje ćemo prijaviti i dvoranu i školu, a građevinske dozvole imamo za oboje. Vjerujem da će barem jedno od toga proći, a ako neće, isfinancirat ćemo sami“, poručio je župan Kolar.

 

Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja Općine nagrađenim pojedincima i društvima. Povelja je, za značajan dugogodišnji doprinos razvoju općine, posthumno dodijeljena Ivanu Šanjugu – preuzeli su je članovi njegove obitelji. Zahvalnice su dodijeljene obrtu “In memoriam“, Mirku Poslončecu, Nogometnom klubu Petrovsko, Društvu “Naša djeca“ Petrovsko, Josipu Belačiću, Daliboru Strabiću, Kreši Šereku, Željku Vučilovskom i Đurđi Križnik.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 30.6.2022 | Prikazano 1212 puta