Novosti 29.4.2022
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

260 tis. kn. za braniteljske udruge

U petak, 29. travnja 2022. godine u Krapini je održana dodjela ugovora predstavnicima braniteljskih udruga koje su ostvarile pravo na sufinanciranje projekata putem županijskog javnog poziva.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug rekla je kako je putem javnog poziva raspodijeljeno 260 tisuća kuna za 15 projekata koji su pristigli na natječaj te su zadovoljili uvjete. „Tijekom sedam godina kroz ovaj pozi dodijelili smo ukupno 1,5 milijuna kuna, udrugama koje svojim projektima doprinose promicanju istine i digniteta o Domovinskom ratu te podizanju i očuvanju kvalitete življenja i skrbi članovima svojih udruga. Vrijednost tih projekata je tim veća, što se radi o volonterskom radu“, dodala je pročelnica Gregurović Šanjug.

 

Župan Željko Kolar pohvalio je projekte koji su bili prijavljeni na javni poziv. „Naravno da ovim projektima i programima ne rješavamo sve probleme koji su svakodnevni u braniteljskoj populaciji. No, svojim ste programima pokrili sve potrebe koje imaju hrvatski branitelji, od pružanja psihološke i zdravstvene pomoći, informatičkog opismenjavanja, likovnih kolonija, edukativnih izleta, obrazovanja. Projekti koje pišete su sve bolji i bolji. Vjerujem da ćemo maksimalno iskoristiti europska sredstva koja će biti na raspolaganju za braniteljske udruge u idućoj financijskoj omotnici“, rekao je župan Kolar.

 

Ispred svih braniteljskih udruga koje su ostvarile financijsku potporu, zahvalio je Mario Draganić, iz Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ Zabok. „Hvala županu, pročelnici i svim djelatnicima KZŽ na financijskim sredstvima za programe koji služe našim članovima, ali i svim braniteljima iz naše županije na očuvanju kvaliteta života i digniteta Domovinskog rata. Hvala i na podršci i na tome što su nam vata vrata uvijek otvorena“, rekao je Draganić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 29.4.2022 | Prikazano 1008 puta