Novosti 28.10.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Izabran predsjednik Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije

U Srednjoj školi Krapina je u četvrtak, 27. listopada 2022. godine, održana konstituirajuća sjednica novog saziva Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća sudjelovalo je 35 od 42 predstavnika osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Između njih, tajnim glasovanjem, za predsjednika Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije izabran je Fran – Luka Kosmat, učenik 4. razreda Srednje škole Pregrada, koji je ujedno i izabrani predstavnik Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske. Za potpredsjednika Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije izabran je Niko Kovačec, učenik 2. razreda Srednje škole Krapina, dok će dužnost tajnice Vijeća obnašati Sara Puljek, učenica 2. razreda Srednje škole Zabok.

Članovi Vijeća učenika županije su demokratski, transparentno i legitimno izabrani predstavnici vijeća učenika svih osnovnih i srednjih škola s područja županije, a Vijeće učenika županije predstavlja oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života. Izbori za Vijeće učenika Krapinsko-zagorske županije održavaju se svake parne godine, a mandat članova vijeća je dvije kalendarske godine.

Čestitamo izabranim predstavnicima Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije te im želimo puno uspjeha u radu!

Fotogalerija


Zadnja promjena: 28.10.2022 | Prikazano 2002 puta

Najnovije iz područja