Novosti 7.4.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Održana konstituirajuća sjednica 5. saziva županijskog Kulturnog vijeća

U ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine u Krapini je održana konstituirajuća sjednica 5. saziva Kulturnog vijeća Krapinsko - zagorske županije za period 2022. – 2025. godina.

Za članove 5. saziva Kulturnog vijeća Krapinsko - zagorske županije odabrani su kandidati koji su svojim dosadašnjim stručnim i umjetničkim radom pokazali da mogu pridonijeti kvalitetnijem ostvarivanju ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje te predlaganju programa javnih potreba u kulturi za koji se sredstva osiguravaju u proračunu Krapinsko -zagorske županije. Oni su:

  1. Tomislav Goluban za područje Glazba i glazbeno-scenska umjetnost (na prijedlog Udruge Modus Vivendi
  2. Denis Bosak za područje Dramska umjetnost (na prijedlog Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina)
  3. Marina Buhin za područje Film i kinematografija (na prijedlog Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok)
  4. Danica Leštek za područje Knjiga i nakladništvo (na prijedlog Društva za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine – Kajkaviana)
  5. Nikolina Ptičar za područje Likovna umjetnost (na prijedlog Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok)
  6. Ivana Hazulin Pospiš za područje Nove medijske kulture i kulturno stvaralaštvo mladih (na prijedlog KUD-a Zagorec Radoboj)
  7. Davor Špoljar za područje Međunarodna kulturna suradnja i europske integracije (na prijedlog Općinske knjižnice Krapinske Toplice i Gradske knjižnice Pregrada)

 

Nakon međusobnog predstavljanja, članovi Kulturnog vijeća javnim glasovanjem, većinom svih glasova za predsjednika Kulturnog vijeća izabrali su Davora Špoljara a kao njegovu zamjenicu Marinu Buhin. Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća nazočile su i zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec te Barbara Dolenc, službenica u istoimenom Upravnom odjelu.

 

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.4.2022 | Prikazano 1525 puta