Novosti 12.7.2021
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Nagrađeni izvrsni rezultati na državnim natjecanjima u 2020. i 2021. godini

U Termama Tuhelj je u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine, održan prijem župana Željka Kolara za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama u 2020. i 2021. godini osvojili neko od prva tri mjesta.

Na svečanosti su učenicima, njihovim mentorima i predstavnicima škola dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica upravnog odjela nadležnog za obrazovanje Mirjana Smičić Slovenec. Iz Krapinsko-zagorske županije je na državno natjecanje u 2020. godini  bilo pozvano 33 učenika srednjih škola i 45 učenika osnovnih škola, a u 2021. godini 59 učenika srednjih škola i 68 učenika osnovnih škola

Županija je osigurala nagrade učenicima i njihovim mentorima, koji su prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) osvojili prvo, drugo ili treće mjesto (pojedinačno ili u timu do troje). Za navedeno, izdvojeno je 41.600,00 kuna. Prema istim propozicijama, učenicima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto u grupnim – ekipnim natjecanjima u glazbi i sportu (tri i više učenika), nagrade će biti dodijeljene putem škole. Učenici i njihovi mentori dobili su nagrade putem škole i za sva ostala natjecanja i susrete državnog - međudržavnog ranga (mimo propozicija gore navedene tri asocijacije) te u toj kategoriji ima 168 učenika i 79 mentora koji su se uključili u 48 natjecanja/susreta i to iz 17 škola. Školama je za te postignute uspjehe dodijeljeno 34.000,00 kuna.

Nakon dodjele nagrada, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pohvalio je sjajne rezultate učenika i učenika na natjecanjima koja su se održala u izuzetno čudnim, teškim, neobičnim okolnostima za kompletan život te posebno za obrazovni sustav. „Ovo su djeca koja su talentirana, sredina je to prepoznala, njihovi mentori su svoje znanje i iskustvo nesebično prenijeli na njih i uzeli ih pod svoje i zajedno radili, ne zbog toga da bi osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na nacionalnom takmičenju nego zbog toga da bi proširili njihovo znanje i da ih zainteresiraju za to područje gdje su oni pokazali svoju izvrsnost kako bi oni u budućnosti i kroz posao i zanimanje koje će izabrati dali svoj maksimum – poručio je župan Kolar te nastavio: Mala smo zemlja, ali konkurencija je velika i svaki odlazak na državno natjecanje je ogroman uspjeh, a biti među prva tri, izvanredan uspjeh. Vjerujem da će iduće godine ti rezultati biti još bolji, a mi ćemo se kao osnivač škola truditi da pokušamo stvoriti što bolje uvjete u samim školama. Kroz EU fondove smo stavili naglasak na energetske obnove škola, izgradnju novih sportskih dvorana, kroz novu financijsku omotnicu i mehanizam za oporavak i otpornost pokušat ćemo da ide dogradnja škola i jednosmjenska nastava gdje god je to moguće. Naravno, pratit ćemo nove tehnologije i ono što je ključno, u iduće 4 godine, radit ćemo na centrima izvrsnosti i kompetentnosti“ – naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako Krapinsko –zagorska već dugi niz godina podržava rad darovitih mladih ljudi, kako  u izvanškolskim i izvannastavnim aktivnosti, tako i kroz svakodnevni rad. „Mi smo kroz dugi niz godina organizirali različita stručna usavršavanja upravo za vaše mentorice i mentore koji su se usavršavali u pojedinim područjima kako bi vaš rad sa darovitom djecom i darovitim mladim ljudima podigli na jednu višu razinu“ – rekla je zamjenica Petek i dodala kako Županija na godišnjoj razini izdvaja oko pola milijuna kuna za rad i usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika, ali i kroz dodjele stipendija darovitim mladim ljudima.

Okupljene je pozdravio i direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik, dok je svečanosti u ime Općine Tuhelj prisustvovao pročelnik Tomislav Tramišak.

U popratnom glazbenom programu nastupili su Klara Gabud uz klavirsku pratnju Dine Dorotić te Gloria Svečnjak.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 12.7.2021 | Prikazano 1275 puta

Najnovije iz područja