Novosti 13.8.2021
Ostalo

Novi vrtić otvoren i u Oroslavju

U Oroslavju je u petak, 13. kolovoza 2021. godine, održano otvorenje proširenog i novouređenog Dječjeg vrtića Cvrkutić.

Zamjenica župana Jasna Petek uputila je čestitke na proširenom dječjem vrtiću s uvećanim kapacitetima i poboljšanim uvjetima, rekavši da je izuzetno važno da svako mjesto  u županiji ima kvalitetni i primjereni predškolski odgoj za djecu. „Izuzetno je važno iskoristiti sve mogućnosti, prije svega europskih fondova, kako bi se u našim općinama i gradovima gradili novi ili adaptirali i proširili postojeći objekti predškolskog odgoja. Iskreno se nadam da će u ovim lijepim novim prostorima, odzvanjati dječji smijeh i pjesma, da će se djeca odgajati u korak s vremenom, poštivajući svoju baštinu“– poručila je zamjenica župana te, uz posebnu zahvalu odgojiteljima i odgojiteljicama, ravnateljici DV Cvrkutić Silviji Čičko predala poklon paket tradicijskih drvenih igračaka koje se nalaze i na listi nematerijalne baštine UNESCO-a.

Prijašnji vrtić imao je nekih 200 kvadratnih metara, a ovaj ima gotovo 1000 kvadratnih metara. Imao je tri odgojne skupine, odnosno dvije i jednu namjensku, a sada ima pet odgojnih skupina. Vrlo je bitno da imamo sportsku dvoranu koju dosad nismo imali, ulazili smo u sportsku dvoranu osnovne škole, a djeci je u zimskim mjesecima važan prostor za trčanje i vježbanje. Novost je i zapošljavanje pedagoga koje je u tijeku, a dosad nismo imali stručnjaka, odgojitelji su sve probleme rješavali sami. Investicija je vrijedna oko 5,6 milijuna kuna“ – navela je ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrkutić Silvija Čičko, koja je zajedno sa izaslanikom predsjednika Vlade RH Zdravkom Tušekom simbolično prerezala vrpcu na ulazu u novouređeni vrtić. „ Oni su zalog za budućnost i na neki način, investicija su ostanka mladih obitelji i prigoda da napravimo sve kako bi naša djeca imala adekvatnu skrb i edukaciju, kako bi se u budućnosti mogla nositi na tržištu rada, a jednako tako graditi lijepu našu domovinu“ – kazao je izaslanik premijera Zdravko Tušek.

Gradonačelnik Grada Oroslavja Viktor Šimunić istaknuo je da je ovo bio jedan od kapitalnih projekata koji je bivša vlast započela i završila, a oni su kada su došli na vlast imali čast da sele vrtić. „Grad sudjeluje u sufinanciranju rada dječjeg vrtića. Zaposlili su se novi ljudi. Ekonomske cijene idu gore, jednostavno trebamo nalaziti rješenja i financije, a najvažnije za roditelje je da znaju da se cijena vrtića neće povećavati“ – poručio je gradonačelnik Šimunić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 13.8.2021 | Prikazano 2219 puta