Novosti 1.7.2022
Ostalo

Stožer civilne zaštite o mjerama zaštite od požara

Sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije o pripremi požarne sezone u 2017. godini održana je u srijedu, 17. svibnja 2017. godine, u sali za sastanke Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Načelnik Stožera, zamjenik župana, Anđelko Ferek-Jambrek je nakon sjednice istaknuo: "Na ovoj smo sjednici donijeli Plan operativne provedbe programa aktivnosti  u provedbi posebnih mjera zaštite od požara na području KZŽ za 2017. godinu koji je izrađen na temelju nacionalnog programa,. Također smo istaknuli lokalitete i prostore za uspostavu odgovarajućih zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara te donijeli plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara na području naše županije" rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Ferek-Jambrek uz zahvalu svim sudionicima civilne zaštite na svom zalaganju unutar ovog sustava.

Članovi Stožera na sjednici su informirani o provođenju pripremnih mjera za turističku sezonu, a županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić je u osvrtu na prošlu godinu podsjetio kako je  2016. na području Krapinsko-zagorske županije bila 41 vatrogasna intervencija, od čega 206 požara. Najveća materijalna šteta uzrokovana je požarima na objektima (ukupno 128) kojih je najviše bilo u zimskim razdobljima.

Krapinsko-zagorska županija je za potrebe civilne zaštite i vatrogasnih aktivnosti tijekom 2017. godine osigurala 1.105.000 kuna, od kojih se 966.000 kuna odnosi na sredstva za Vatrogasnu zajednicu KZŽ.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 17.5.2017 | Prikazano 2862 puta