Novosti 27.5.2022
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Obilježen Svjetski dan nepušenja i borbe protiv zlouporabe droga

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko - zagorske županije, kao koordinativno i savjetodavno tijelo koje se bavi prevencijom i problematikom ovisnosti, između ostalog, svake godine obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) i Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja).

Već tradicionalno se tim povodom, organizira manifestacija koja ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Ove godine Povjerenstvo je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Društvom Crvenoga križa Krapinsko - zagorske županije, Policijskom upravom krapinsko-zagorskom i Javnom ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ ZAGORJE ZELENO, uz domaćinstvo Općine Radoboj organiziralo je u petak, 27. svibnja 2022. godine obilježavanje ovih datuma.

 

Sportsko - edukativni program održan je u Radoboju, u sklopu kojeg je bilo organizirano pješačenje učenika osnovnih i srednjih škola do Planinarskog doma Radoboj i kružnom stazom po Strahinjčici uz stručno vođenje članova Hrvatskog planinarskog društva Radoboj, Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), Stanice planinarskih vodiča Zagorje i djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko - zagorske županije ZAGORJE ZELENO. „Krapinsko-zagorska županija ulaže velike napore kako bi djeca i mladi usvojili zdrave stilove živote, što se pokazalo kao najučinkovitija prevencija za većinu rizičnih čimbenika i ovisnosti. Ovim se povodom organizira manifestacija koja ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Sve to organiziramo povodom Svjetskog dana sporta i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga. Na taj način želimo pokazati djeci i odraslima kako možemo i mi sami jako puno učiniti u prevenciji zlouporabe bilo koje vrste ovisnosti“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 31.5.2022 | Prikazano 2073 puta