Novosti 25.7.2021
Ostalo

Posjet župana Općini Konjščina

Župan Željko Kolar je u petak, 23. srpnja 2021. godine, posjetio Općinu Konjščina, gdje je zajedno sa suradnicima održao sastanak sa novom načelnicom Anitom Krok i njezinim suradnicima.

Župan Željko Kolar je podjsetio da su u proteklo razdoblju najveća ulaganja Krapinsko-zagorske županije na području Konjščine bila u energetsku obnovu osnovne i srednje škole: 14 milijuna kuna, kao i da je Županijska uprava za ceste odradila investicije u vrijednosti 7 milijuna kuna te da Županija kontinuirano dodatno financira tim hitne medicine T1 za što godišnje izdvaja  1.250.000 kuna. „Najveći i najvažniji kapitalni projekt u narednom periodu bit će izgradnja nove sportske dvorane. Građevinska dozvola je spremna, u rujnu će se revidirati i troškovnik i projekt će biti spreman za natječaj Mehanizma za opravak i otpornost ili kroz novu financijsku omotnicu“ – najavio je župan Kolar.

Načelnica Anita Krok je rekla kako je cilj s Krapinsko – zagorskom županijom naći zajednički put prema strateški projektima i razvoju istočnog dijela županije te kao primjer navela sportsku dvoranu u Konjščinu procijenjene vrijednosti 30 milijuna kuna. Razgovaralo se i o produljenom boravku, gospodarstvu i proizvodnji zaštičenih zagorskih proizvoda te mogućem sufinanciranju proizvoda poput bučinog ulja i meda. U osvrtu na naredno razdoblje Načelnica Krok je istaknula kako će u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom na mjeru 7.4.1. prijaviti vatrogasni dom u Galovcu i sportske terene uz NK Sloga. 

Na sastanku su u pratnji župana Željka Kolara sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić,  ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec te Željka Grmovšek ispred Zagorske razvojne agencije.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 26.7.2021 | Prikazano 1788 puta