Novosti 6.2.2023
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Predstavljen projekt Logopedska čekaonica

U Dječjem vrtiću Bubamara u Donjoj Stubici je u srijedu, 25. siječnja 2023. godine, predstavljen projekt „Logopedska čekaonica” osmišljen od strane skupine mladih logopetkinja i studentica logopedije iz Krapinsko-zagorske županije.

Ovaj sustav je besplatan, dostupan, stručan i samodostatan te roditeljima pruža odgovarajuću stručnu podršku. Prema riječima magistre logopedije Lucije Mlakar, članice projektnog tima Logopedske čekaonice, u „Virtualnu logopedsku čekaonicu mogu se uključiti djeca dok čekaju početak logopedske terapije. Dostupne vježbe, materijali i aktivnosti pomažu djetetovu napretku u vremenu do terapije, ali i da logopedska terapija traje kraće. Roditelji djece s teškoćama mogu se javiti na e-mail projektnog tima logocekaonica@gmail.com sa zahtjevom za pristup Logopedskoj čekaonici, a projektni tim će odgovoriti na sva pitanja i upoznati roditelje s procesom prijave u sustav.

Predstavljanju projekta prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je naglasila kako je unazad deset godina logopedska mreža u županiji proširena, ali da su resursi i dalje premali. Rekla je kako se na tretman čeka do godinu i pol što je neprihvatljivo no kako ovaj projekt može doprinijeti da vrijeme čekanja na tretman bude manje bolno i s manje posljedica. Podsjetila je da Županija za cijelu uslugu rane intervencije godišnje izdvaja više od pola milijuna kuna.

Projekt financiraju Europske snage solidarnosti iznosom od 7.583,77 eura od kojih je dio utrošen na uređenje logopedskog kabineta u DV Bubamara. Grad Donja Stubica pružio je podršku projektu od samog početka. Gradonačelnik Nikola Gospočić je istaknuo kako uz čuvanje i odgajanje djece, vrtić uz ovaj projekt pruža jedan nadstandard. Dodao je kako će u sklopu projekta biti educirano više od stotinu logopeda te da će brojna djeca dobiti odgovarajuću prijeko potrebnu pomoć.

Predstavljanju je prisustvovao i predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Bubamara Nikola Boromisa te ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara Snježana Benko, koja je sve okupljena i pozdravila prije samog početka. Projektni tim Logopedske čekaonice čine tri logopetkinje: Lucija Mlakar, Andrea Šantek, Roberta Šrajbek, četiri studenticelogopedije: Lucija Seljan, Maja Reljić, Lucija Škalički, Sandra Sinković uz mentoricu Mariju Brezak.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.2.2023 | Prikazano 993 puta

Najnovije iz područja