Novosti 9.11.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

5 medalja i pehar za RCKTU!

U sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole sudjelovali su na 8. međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, restorana i srednjih škola koje se održavalo u Splitu u hotelu Radisson Blu, u periodu od 02. do 06. listopada 2022. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 100 učenika iz 6 zemalja. Učenici Monika Leljak i Antonio Lažeta predstvanici Srednje škole Zabok - RCKTU natjecali su se u tri discipline:

  1. Monika Leljak iz 4.THK razreda u disciplini Barista za područje espresso, latte art, signature drink i capuccino osvojila je 3 brončane medalje.
  2. Antonio Lažeta iz 3.THK u disciplini Cocktail: aperitivni koktel i long drink osvojio je 2 brončane medalje.
  3. Učenici su, kao tim nastupili u disciplini Sinkronizirani koktel te su dobili pehar  za najbolji stručni rad i pehar za ukupni dojam njihovog nastupa.

Učenike su pripremali mentori Ivan Petek i Josip Hodak, a u okviru programa svi sudjelovali su na raznim edukacijama i radionicama, kao napr. Trendovi u ugostiteljstvu - organska vina, Kokteli na bazi kave, Whiskey experience, Sinkronizirani kokteli, Sljubljivanje sireva s crnim vinima i dr.

 

Čestitamo Moniki i Antoniu te njihovim mentorima  na ovom sjajnom uspjehu!

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 9.11.2022 | Prikazano 1268 puta

Najnovije iz područja

6.5.2023
SPOMENIK TRAJE!