Novosti 8.4.2021
Promet i komunalna infrastruktura

Struka ponovila: dvosmjeran promet mostom Bračak nije opcija, ali postoji rješenje

U srijedu, 07. travnja 2021. godine u Zaboku je održan sastanak na temu prometovanja starim mostom Bračak koji se nalazi pokraj istoimenog čvora, koji je zatvoren zbog pojave klizišta. Sastanak je održan na inicijativu župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara a s ciljem pronalaska alternativnog rješenja za prometovanje osobnim vozilima za vrijeme trajanja radova na sanaciji klizišta.

Sastanku su osim župana Kolara nazočili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, ispred Hrvatskih cesta voditelj Ispostave Zagreb Božidar Šnajder, ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec, predstavnici MUP-a - Danko Vukić, voditelj odsjeka službe policije PU krapinsko - zagorske i Tomislav Zajec, pomoćnik načelnika postaje prometne policije Krapina, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Grada Zaboka Nenad Miletić te projektant Dražen Brezak iz tvrtke Nord projekt.

 

Župan Željko Kolar osvrnuo se na zaključke koji su doneseni na sastanku: „Danas smo još jednom sagledali postojeće prometno rješenje te smo ponovno došli do zaključka i složili se da ne postoji mogućnost dvosmjernog odvijanja prometa na starom mostu Bračak. Na temelju dobivenih informacija od g. Šnajdera iz HC-a da će čvor Bračak biti zatvoren minimalno godinu i pol dana, predložili smo novi alternativni pravac županijskom cestom Ž2197, nerazvrstanom cestom Andraševec – Gorupci – Dubrava Zabočka i županijskom cestom Ž2264, koji bi skratio put građanima i koji bi bio isključivo za osobna vozila, dok  bi postojeće prometno rješenje ostalo na snazi za teretna vozila. Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak zatražio je da mu se stav Hrvatskih cesta i MUP-a o nemogućnosti dvosmjernog prometa mostom Bračak dostavi pisanim putem. Idućeg petka ponovno ćemo održati sastanak a dotad će u koordinaciji Hrvatskih cesta i ŽUC-a KZŽ biti izrađen elaborat, troškovnik i definiran najkraći realni rok u kojem je moguće izvesti radove za dovođenje spomenutog prometnog pravca u stanje koje je prikladno za prihvaćanje pojačanog prometa“, rekao je župan Kolar.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.4.2021 | Prikazano 2245 puta

Najnovije iz područja