Novosti 10.5.2022
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Školski sportski savez KZŽ osigurao lopte za 32 osnovne i 9 srednjih škola

U Srednjoj školi Krapina je u utorak, 10. svibnja 2022. godine, u organizaciji Županijskog školskog sportskog saveza održana dodjela paketa sportske opreme osnovnim i srednjim školama Krapinsko-zagorske zagorske županije.

Županijski školski sportski savez Krapinsko-zagorske županije je za 32 osnovne i 9 srednjih škola nabavio sportsku opremu koja se sastoji od košarkaških, odbojkaških, nogometnih i rukometnih lopti te dodatno od bidona i knjižice Univerzalna sportska škola namijenjenih učenicima koji odlaze na natjecanja. „Tijekom 2021. godine prijavili smo se na dva natječaja Ministarstva turizma i sporta, a riječ je o natječaju Hrvatska pliva i Sport u Krapinsko – zagorskoj županiji za osnovne i srednje škole. Temeljem natječaja odobrena su nam sredstva, no ona nisu dostatna tako da je velik dio sredstva osigurala i Županija“ – kazala je predsjednica Županijskog školskog sportskog saveza Tatjana Tuđa te napomenula da su učenici s područja naše županije ove godine na državnim natjecanjima već osvojili 1 mjesto u futsalu (SŠ Krapina), 2 mjesto u futsalu (OŠ K.Š. Gjalski Zabok), 2. mjesto u stolnom tenisu (OŠ Oroslavje) i 2. mjestu u sportskom plesu (OŠ Zlatar Bistrica).

Zagorskim školama su ovom prilikom uručene i simbolične zahvalnice, koje je predstavnicima škola uručili župan Željko Kolar i predsjednica Saveza Tatjana Tuđa. „U današnje vrijeme digitalizacije, pametnih telefona, laptopa, kompjutora izuzetno je bitno da djeca imaju i sportske aktivnosti i upravo je to uloga našeg Saveza koji organizira sportska županijska natjecanja u svim osnovnim i srednjim školama, a u kojima najbolje školske sportske ekipe odlaze na nacionalna natjecanja“ – rekao je župan Kolar navevši kako Županija svake godine za aktivnosti Saveza izdvaja 200 tisuća kuna. „Najsretniji sam kad vidim da su djeca na borilištima, da se takmiče, druže i razvijaju zajednički duh jer sport vas uči samo dobrome. I kolektivno i pojedinačno u sportovima vi naučite dijeliti i biti ovisni jedni o drugome, kao i o svom znanju, kvaliteti, trudu i energiji koju uložite što je ključno u razvoju i obrazovanju djece“ – poručio je župan Kolar.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 10.5.2022 | Prikazano 851 puta