Novosti 12.12.2019
Partnersko vijeće Krapinsko - zagorske županije

Godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

U srijedu, 11. prosinca 2019. godine održana je godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ.

Predsjedavajuća Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ Mirjana Jurman istaknula je u uvodnom dijelu značaj lokalnih partnerstva koja su glavni pokretač lokalnog i regionalnog razvoja. Izvješće o radu predstavila je tajnica tajništva PVTR Anamarija Koprek. Istaknuto je da su se glavne aktivnosti odnosile na projekt ENTER. Održan je okrugli stol “Dan kreativnih žena“, radionice za članove PVTR,4 jednodnevne i 1 dvodnevna radionica o poduzetništvu, 4 Coffe Chata na temu “Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju“, „Razvoj start - up okruženja - promicanje i potpora razvoju inovativnog poduzetništva“, „StartUp toolbox - investicijska spremnost“, „Što znači izgraditi tim“, provodi se Program potpora za samozapošljavanje, promocija deficitarnih zanimanja. Održani su „Dan profesionalnog usmjeravanja“, Dani otvorenih vrata poslodavaca.

 

Predstavljen je i usvojen Plan rada za 2020. godinu. Aktivnosti će biti usmjerene na promociju i poticanje poduzetništva, promociju deficitarnih zanimanja, radionice za članove, studijsko putovanje, izradu Analiza tržišta rada i obrazovnog sustava sa preporukama za budućnost. Raditi će se i na novoj Strategiji razvoja ljudskih potencijala KZŽ. Aktivnosti na Izradi Strategiji predstavila je predstavnica WYG Jelena Kopljar. Primljen je i novi član u PVTR KZŽ  i to Poduzetnički centar KZŽ te je direktorica Martina Jantol Županić predstavila rad Centra.

 

Izvješće o kretanju na tržištu rada  prezentirao je predstojnik HZZ PU Krapina Goran Vukmanić. Ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec predstavila je Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu Zabok. Ravnatelj Srednje škole Krapina, Ivica Rozijan je predstavio Centar za robotiku i centar novih tehnologija, budući vodeći edukacijski centar uspostavljen u sklopu Poslovno tehnološkog inkubatora Krapina. Centar će se temeljiti na unapređenju rada s učenicima u sektoru strojarstva, elektrotehnike i računalstva, kroz usavršavanje rada nastavnika i mentora kod poslodavaca, inoviranju i razvoju novih obrazovnih programa te kroz podršku razvoju i umrežavanju strukovnih srednjih škola na području županije i šire. Aktivnosti će se razvijati i provoditi u području robotike, procesa upravljanja strojevima i uređajima, obnovljivim izvorima energije, programiranju pametnih uređaja i pametnih instalacija te primjeni novih tehnologija u automobilskoj industriji.

 

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da aktivnosti koje provode srednje škole, ali i civilni sektor, Županija podupire svojim sredstvima, ali i kroz stručni rad i pomoć Zagorske razvojne agencije. Skupštini je nazočio i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 12.12.2019 | Prikazano 2543 puta