Novosti 19.5.2016
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Susret udomiteljskih obitelji CZSS Zlatar Bistrica

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je u srijedu, 18. svibnja 2016.godine, nazočila Susretu udomiteljskih obitelji s područja Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica koji je održan u Društvenom domu Vinipotok u općini Lobor.

Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica pokriva područja grada Zlatara i općina Budinščina, Hraščina, Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan , Novi Golubovec i Zlatar Bistrica na kojem ukupno živi 27 720 stanovnika, CZSS Zlatar Bistrica okuplja 25 udomiteljskih obitelji koje su se u srijedu sastale na 1. Susretu udomiteljskih obitelji.

Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je svim udomiteljima i samom Centru za socijalnu skrb Zlatar Bistrica te podsjetila da se Krapinsko-zagorska županija projektom Udomi(i)ti aktivno uključila u propagiranje udomiteljstva. „Kao jedan od rezultata ovog projekta i odlične suradnje Županije sa svim akterima iz područja socijalne skrbi u Zagorju pokazuje se i pojačano zanimanje za udomiteljstvo“ rekla je zamjenica župana i istaknula „ovaj je susret udomitelja izuzetna prilika da javnosti pošaljemo poruku o važnosti podrške svim obiteljima koje trebaju ostati faktor razvoja i stabilnosti cijele zajednice.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić je udomiteljima s više od 10 godina u udomiteljstvu uručila prigodna priznanja. te uz čestitke poručila kako je poboljšanje inicijative udomiteljstva jedan od zadataka Ministarstva u narednom razdoblju „Trebamo poboljšati, ali i proširiti mrežu udomitelja u Hrvatskoj. Udomiteljstvo je na Vašem području izrazito rašireno, a nadam se da ćemo ga uspjeti snažnije proširiti u primorske krajeve Hrvatske te tako napraviti što ravnomjerniju nacionalnu mrežu“ poručila je ministrica Juretić koja je ovom prilikom istaknula općinu Lobor kao primjer dobro prakse na području socijalne skrbi.

Načelnik Lobora Božidar Markuš govorio je o aktivnostima na području općine Lobor te naglasio kako Lobor čak 20% prihoda ulaže u područje socijale. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica Verica Sugnetić zahvalila je svim gostima na odazivu susretu i istaknula uspješan rad udomitelja na području Centra. Na susretu udomiteljskih obitelji bile su i pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević te pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mladih Martina Gregurović Šanjug. U popratnom programu nastupio je Crkveni zbor Župe sv. Ane iz Lobora, Gordana Tkalec, solistice ŽVS Dora te KPD Zlatarjeve uz pratnju orkestra.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 19.5.2016 | Prikazano 5999 puta

Najnovije iz područja