Novosti 23.2.2022
Gospodarstvo

U Inkubatoru otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a

U srijedu, 23. veljače 2022. godine, je u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini otvorena ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek je nakon svečanosti otvorenja istaknula: „Za 2022. godinu Krapinsko-zagorska županija osigurala je preko 9 milijuna kuna a razvoj gospodarstva, a uz sinergijski učinak sredstava fondova Europske unije, uvjereni smo da možemo potaknuti jaci razvoj zelenog i digitalnog gospodarstva. Upravo u tome će nam pomoći HAMAG-BICRO koji će uz Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije omogućiti poduzetnicima pravovremene, kvalitetne i konkurentne informacije za njihove investicije“ – naglasila je zamjenica župana te posebno čestitala vodstvu i  Poduzetničkog-centra Krapinsko-zagorske županije. „U vrlo kratkom vremenu savjetovati više od 1300 poduzetnika, napraviti 255 projekata, u iznosu od nešto većem od milijardu i sto tisuća kuna, velik je posao“  - istaknula je zamjenica župana Jasna Petek. 

Ispostava u Krapini otvorena je u okviru druge faze projekta „,Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a" - BOND 2. Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec naglasio je kako je HAMAG-BICRO kao ključna Vladina agencija za malo i srednje poduzetništvo prepoznala decentralizaciju kao pravi put za povećanje dostupnosti provjerenih i ažurnih informacija svakom malom i srednjem poduzetniku. „Današnjim otvorenjem jedanaeste ispostave u Krapinsko-zagorskoj županiji omogućujemo svim poduzetnicima sjeverne regije brzo i dostupno informiranje o aktualnim i budućim programima financiranja, stoga ih ovim putem pozivam neka nam se obrate s povjerenjem. Do sada smo kroz različite programe financiranja u Krapinsko-zagorskoj županiji potaknuli investicije ukupne vrijednosti 755,1 milijuna kuna te potaknuli otvaranje gotovo 900 novih radnih mjesta. Covid paketom mjera ukupne vrijednosti 64,5 milijuna kuna potpomogli smo 180 poduzetnika“ – kazao je predsjednik Uprave Vrbanec.

 

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo što se u Inkubatoru otvara ured HAMAG BICRO.  „Često je i sam savjet vrlo važan da bi netko pokrenuo projekt, obrt ili tvrtku, a ako može dobiti dodatnu pomoć, to je svakako hvalevrijedno. Vjerujem da će otvaranje ovog ureda u Krapini uistinu doprinijeti tome da će se otvarati još više obrta i tvrtki te da će se mnogi puno lakše odlučiti da krenu u investicije, a na svima nama  je da im u tome pomognemo, da budemo oni koji će im biti oslonac da bi se lakše na to odlučili“ – rekao je gradonačelnik Gregurović.

 

„Mi kao Poduzetnički centar smo potporna institucija i od samog početka projekta BOND i BOND 2 aktivno sudjelujemo u svim događanjima'' – rekao je u uvodu prvi zamjenik direktorice Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Denis Ranogajec. ''Postali smo vrlo važan kotačić gospodarskog razvoja KZŽ odnosno mjesto gdje se ideje pretvaraju u poduzetništvo, a inovacije u nove ideje i usluge. U jeku pandemije postali smo upravitelji ovog inkubatora. Sam početak nije bilo lagan, ali danas mogu sa zadovoljstvom reći da je svih 13 inkubacijskih ureda popunjeno, a dolazak Ureda HAMAG-BICRO-a nudi još veću mogućnost za razvoj naših stanara, bilo za mogućnost daljnjeg širenja ili zapošljavanja, ali i za sve naše poduzetnika sa područja KZŽ i cjelokupnog gospodarstva“ – naglasio je zamjenik direktorice Ranogajec.

Otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Krapini prisustvovali su i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora Žarko Tušek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga, poslovna tajnica iz HGK Županijske komore Krapina Janja Kantolić te pročelnice iz Krapinsko-zagorske županije Sanja Mihovilić i Ljiljana Malogorski.

U okviru prve faze projekta BOND uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 98 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Projektom je planirano otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Krapini poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Ivana Kovačićivana.kovacic@hamagbicro.hr

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 23.2.2022 | Prikazano 3219 puta