Novosti 17.5.2022
Ostalo

U Konjščini održan 13. Sajam pri Starom gradu

U Konjščini je u subotu, 14. svibnja 2022. godine, održan 13. Sajam pri Starom gradu

Jedan od brojnih posjetitelja 13. Sajma pri Starom gradu u Konjščini bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. „Ovaj nas sajam podsjeća na neka druga vremena, na ono što uvijek ističem, to je dio turističke ponude Krapinsko – zagorske županije. Okolni smještajni kapaciteti puni su upravo zbog takvih manifestacija i vjerujem da će takva događanja u budućnosti sve više dobivati na važnosti jer sve više turista koji dolaze žele što više raznih aktivnosti, žele vidjeti različite evente, a naše manifestacije to pružaju“ – poručio je župan Kolar koji je Sajam obišao u pratnji načelnice Općine Konjščina Anita Krok.

 „Moram istaknuti da smo mi općina kulture. Ovdje je u 16. stoljeću bila bitka s Turcima, a zahvaljujući udruzi Grofovija Konjski, te ostalim povijesnim udrugama, ovdje je opet održan veliki sajam. Općina je pomogla u organizaciji, financijski je pomogla i bila na raspolaganju za logistiku“ – rekla je načelnica Krok i zahvalila svim sudionicima, a posebice komunalnim redarima.

Upravo se u Konjščini 4. svibnja 1545 godine odvila velika bitka s Osmanlijama u kojoj je sudjelovao i proslavljeni Nikola Šubić Zrinjski. U spomen na ovu bitku se već niz godina održava veliki Sajam pri Starom gradu, u koji je ove godine bilo uključeno 35 udruga.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 17.5.2022 | Prikazano 2623 puta