Novosti 30.12.2022
Turizam

Ususret svjetskom izboru: Miss Universe Hrvatske na prijmu kod župana Kolara

Župan Željko Kolar je u petak, 30. prosinca 2022. godine, održao prijam za Miss Universe Hrvatske Arijanu Podgajski koja s prvim danima nove godine putuje u Sjedinjene Američke Države na 71. izbor Miss Universe.

Arijana Podgajski je 20-godišnja studentica iz Krapine, koja je titulu Miss Universe Hrvatske ponijela krajem svibnja na nacionalnom izboru u Zagrebu. Ususret njenom putu na svjetski izbor u New Orleans, u Uredu župana u Krapini primio ju je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Župan Željko Kolar zahvalio je Arijani što će dio Zagorja predstaviti na svjetskoj sceni, na izboru koji će pratiti više od 500 milijuna ljudi. „Želimo ti puno sreće i puno uspjeha te ono što je najbitnije od svega, da se dobro zabaviš i prezentiraš Hrvatsku, Krapinsko – zagorsku županiju i Krapinu na najbolji mogući način, a to prije svega znači da se ti dobro osjećaš onakva kakva jesi“ – poručio je župan Kolar te naglasio da Arijana ima takav zarazan osmijeh,  koji će oboriti s nogu svakog žirija .

„Idem s razmišljanjem da sam već sada postigla puno i nadam se da ću se zabaviti. Rijetko tko ima mogućnost pojaviti se uopće tamo tako da sam vrlo ponosna i sretna, a sve ostalo prvenstveno je na meni pa onda i malo sreće“ – kazala je Arijana Podgajski te istaknula da se s približavanjem puta u New Orleans pojačava i trema, „Pokušavam se umiriti, kažem si da će to sve biti dobro. Što se tiče haljine s motivima Zagorja, jako mi se sviđa priča i veseli me da imam priliku predstaviti svoje Zagorje na tako bitnom izboru. Nadam se da ću se prije svega dobro zabaviti, a uz to sam ponosna i sretna što sam dobila priliku sudjelovati na tako nečemu“ – rekla je Miss Universe Hrvatska Arijana Podgajski te zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji i Zlatarni Vrančić na nakitu kojeg će nositi na izboru i dodala da se nada da će uz malo sreće, rezultati biti sjajni.

Arijana na svjetski izbor odlazi s brojnim simbolima Zagorja, bajke na dlanu

„Prema informacijama koje smo dobili od obitelji Kraljević, 172 zemlje svijeta će imati neku vrstu prijenosa samog izbora, što je ogromna promocija. Uključili smo se u sam postupak nabavke haljine s kojom će Arijana prezentirati svoju zemlju, a na kojoj se nalaze motivi naše Krapinsko – zagorske županije “Bajke na dlanu”. Tu su i dvije kombinacije nakita s motivima našeg licitarskog srca, jedno u crveno zlatnoj kombinaciji te drugo u zlatnoj kombinaciji“ – kazao je župan Kolar, dok je voditeljica Ureda turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar dodala kako su za sve natjecateljice na izboru u Americi pripremili poseban zaštitni znak Zagorja, licitarsko srce  s logom Zagorja te narukvicu s malim motivom licitarskog srca. 

Izbor za Miss Universe je jedan od četiri najvećih svjetskih izbora ljepote. Hrvatske predstavnice se na ovom izboru natječu od 1997. godine. U tom su razdoblju četiri Miss Universe Hrvatske uspjele ući u TOP 20 te je najbolje dosad prošla Elizabeta Burg, koja je 2012. godine osvojila 11. mjesto.

 

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 30.12.2022 | Prikazano 1541 puta