Novosti 1.7.2021
Gospodarstvo

Krapinsko-zagorska županija, putem projekta BAIF, partner Women in Tech konferencije

U Dubrovniku se danas održava konferencija Women in Tech – jugoistočna Europa, koja okuplja žene poduzetnice, znanstvenice i entuzijaste koji vjeruju da inovativnost, kreativnost i poduzetništvo ne pozna rod i spol.

Promičući vrijednosti inkluzivnosti, jednakih mogućnosti i društva koji podržava poduzetništvo, Krapinsko-zagorska županija s partnerima projekta BAIF priključila se kao suorganizator događanja i to kroz organizaciju investicijske konferencije za startupove sa ženama u svojim osnivačkim timovima.

 

Konferencija je započela uvodnim pozdravima Nj.E. Irene Andrassy – predstavnice RH u EU, Nj.E. Alana Bowmana – veleposlanika Kanade u Hrvatskoj te prethodne predsjednice RH, gđe. Kolinde Grabar Kitarović. Prisutne su poduprli i gradonačelnik Grada Dubrovnika te ministrica civilnih poslova BIH.

 

Kroz 3 različita panela razgovaralo se o načinima kako promovirati, razvijati i zadržati talente u jugoistočnoj Europi, koje su metode za stvaranje novih prilika za žene poduzetnice te razmjena iskustva i znanja među Women in Tech delegatima iz cijelog svijeta.

 

Načine na koje Krapinsko-zagorska županija kao javna uprava gradi poduzetnički eko-sustav kroz projekt BAIF predstavila je Helena Matuša, voditeljica projekta. Projekt BAIF prikazan je kao inovativni poslovni model koji okuplja okrupnjava kapital poslovnih anđela uz potporu Europskog investicijskog fonda kako bi se razvila startup scena u Hrvatskoj – poglavito onih startupova koji u svom poslovanju jasno kreiraju društveni utjecaj. Do sada je kroz poduzetnički program projekta prošlo preko 70 startupova, a najzreliji od njih, ukupno 14 startupova iz cijele Hrvatske, dobilo je priliku prezentirati se svjetskim investitorima. Konferenciji nazoče i pročelnica županijskog upravnog odjela za javnu nabavu i fondove EU Vlatka Mlakar i pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić

 

Popodnevni dio programa usmjeren je na natjecanje startupova pred investicijskim žirijem:

  1. Nikola Pavešić, Infobip
  2. Bianca Tudor, Elite Business Woman Investment Fund
  3. Lindalia Reis,Investor EquityRio 50X
  4. Caitlin Piper, misija Veleposlanstva US u Hrvatskoj
  5. Narisa Chauvidaul-Aw, KogoPAY Group
  6. Silvina Moschini, The Unicorn Hunters Show
  7. Nadia Mannell, South Seed Capital
  8. Conny Vandendriessche, Pro-Ceed BV
  9. Goran Sesum, Canadian College of Business, Health and Tecnology.

 

Tri najbolja startupa primit će nagrade osigurane od strane Infobipa, no svi će ostvariti pristup investitorskoj zajednici i time otvoriti vrata za širenje svog poslovanja.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 1.7.2021 | Prikazano 1334 puta