Novosti 7.6.2022
Ostalo

ZNANJEM DO ENERGETSKIH UŠTEDA

U Energetskom centru Bračak je u utorak, 7. lipnja 2022. godine, održana završnica ovogodišnjeg projekta Znanjem do energetskih ušteda.

Projekt Znanjem do energetskih ušteda provodi Krapinsko-zagorska županija zajedno sa Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske koja pruža stručnu podršku. Cilj projekta je edukacija i podizanje svijesti učenika o važnosti, prednostima i mogućnostima održive gradnje, primjeni mjera energetske učinkovitosti, štednje energije u zgradama i korištenju obnovljivih izvora energije.

Tijekom 2022. godine provedena su obrazovna predavanja za učenike i nastavnike iz SŠ Bedekovčina, SŠ Oroslavje, SŠ Krapina, SŠ Konjščina, Gimnazije Pregrada i Gimnazije A. G. Matoš iz Zaboka. Na završnici projekta u Energetskom centru Bračak sudjelovala su po 3 učenika iz svake od škola, koji su imali priliku vidjeti mjere implementirane kod sanacije dvorca i fotonaponsku elektranu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Najboljima u rješavanju završnog kviza čestitali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.6.2022 | Prikazano 3089 puta