Novosti 20.4.2021
Promet i komunalna infrastruktura

Župan Kolar potpisao ugovore o sanaciji 4 klizišta

U Krapini je u utorak, 20. travnja 2021. godine, održano potpisivanje ugovora o sanaciji klizišta na području Krapinsko-zagorske županije između Hrvatskih voda i Krapinsko-zagorske županije te gradova i općina s njenog područja.

Župan Željko Kolar potpisao je ugovore o sanaciji 4 klizišta, ukupne vrijednosti 3,805 milijuna kuna. „Mi smo na županijskim cestama od 2014. do kraja 2020. godine sanirali 55 klizišta kroz investicije vrijednosti veće od 30 milijuna kuna. Ovim su se projektom 2019. i 2020. godine uključile i Hrvatske vode te smo zajedno sa njima sanirali 10 klizišta vrijednosti 9,5 milijuna kuna. Svaka pomoć je dobrodošla te zahvaljujem Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskim vodama na ovom projektu, koji će nam pomoći da u što kraćem roku riješimo što više klizišta na području naše županije“ – rekao je župan Kolar te naveo kako će Hrvatske vode preko ovog projekta sa 55% iznosa te Županijska uprava za ceste sa 45% sudjelovati u sanaciji po jednog klizišta na području Grada Donja Stubica te općina Krapinske Toplice, Kumrovec i Marija Bistrica.

U Krapini su potpisani i 16,001 milijuna kuna vrijedni ugovori sa 19 čelnika jedinica lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pojasnio je kako se odnos sufinanciranja između Hrvatskih voda i korisnika temelji na indeksu razvijenosti. „Siromašnije općine plaćaju manje, a koje su boljeg stanja, nešto više. Prosječan iznos sufinanciranja na području Krapinsko – zagorske županije iznosi 60 posto od strane Hrvatskih voda“ – rekao  je direktor Đuroković.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg istaknuo je kako je odaziv na ovaj projekt Hrvatskih voda u Krapinsko-zagorskoj županiji izvrstan. „Imamo odličnu suradnju s vama kao našim partnerima. Očekujem da ćemo u skorom vremenskom periodu sve one potrebe, koje Krapinsko-zagorska županija i gradovi i općine s njenog područja imaju, uspješno realizirati“  - rekao  je državni tajnik Šiljeg. „Klizišta su problem koji imamo kontinuirano i koji se kontinuirano pojavljuje, a ne može se predvidjeti gdje će se i na kojem mjestu pojaviti, s obzirom na samu konfiguraciju terena“ – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Krapina Zoran Gregurović te zahvalio Hrvatskim vodama što su Gradu bile dobar partner u proteklom razdoblju.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 20.4.2021 | Prikazano 1695 puta

Najnovije iz područja