Novosti 11.5.2021
Poljoprivreda i šumarstvo

ŽUPANIJA OSIGURALA 328 TIS. KN. ZA POVEĆANJE STOČARSKE PROIZVODNJE

Na OPG-u Stari bregi u Klupcima Začretskim u utorak, 11. svibnja 2021. godine održana je dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu za povećanje stočarske proizvodnje.

Bespovratne potpore dobilo je osmero korisnika u ukupnom iznosu od 328.000 kuna, za što će kupiti ukupno 67 junica. Župan Željko Kolar rekao je nakon dodjele ugovora: “Veseli me da ima mladih obitelji koje se bave stočarskom proizvodnjom, koji su zainteresirani i za naše druge natječaje, kupovinu zemljišta i okrupnjavanje. To je upravo ono što želimo, da mlade ljude pridobijemo da se bave stočarskom proizvodnjom, poljoprivredom i da im kroz naše mjere pomognemo u tome i da nam ostanu živjeti tu na našim lijepim zelenim bregima. Krapinsko – zagorska županija je u posljednje 4 godine kroz 39 natječaja ili javnih poziva plasirala 10, 67 mil. kuna bespovratnih sredstava. Za naredne 4 godine planira se povećanje od 40%, u što se ne ubrajaju manifestacije koje su potpora za samo plasiranje proizvoda i za brendiranje. Čestitke korisnicima i vidimo se dogodine s nekih 400.000 kuna koje će vam biti na raspolaganju”, rekao je župan Kolar.

 

Načelnik Općine Sv. Križ Začretje Marko Kos istaknuo je kako su zagorski pitomi bregi idealni za uzgoj mesnatih pasmina krava te da je ovaj sistem poticaja poziv mladim obiteljima da se vrate na naše brege i počnu baviti poljoprivredom, jer je ona osnova svega. "Baviti se poljoprivredom znači vraćanje korijenima jer je to tradicija u našem Zagorju", rekao je Kos.


Zadnja promjena: 13.5.2021 | Prikazano 1164 puta