Novosti 17.11.2022
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Delegacija KZŽ u Vojvodini: Kulturni prostor Alpe Adria i posjet grobu J. Runjanina

U Petrovaradinu je u srijedu, 16. studenoga 2022. godine, održana „Međunarodna konferencija Kulturni prostor Alpe Adria – za nove mostove“

Konferencija „Kulturni prostor Alpe Adria za nove mostove“ održana je u prostoru Radio televizije Vojvodina, a na njoj je sudjelovala i Krapinsko-zagorska županija predvođena županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek. Na konferenciji se raspravljalo o slobodnom pristupu umjetničkoj i kulturnoj produkciji, zajedničkom umjetničkom stvaranju na području Alpe Adria, Podunavlja i Zapadnog Balkana te općenito zajedničkim vrijednostima i pitanjima ujedinjenje Europe

Na konferenciji su sudjelovali partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, domaćini iz Autonomne pokrajine Vojvodina te članovi Saveza Alpe Jadran. U delegaciji Krapinsko-zagorske županije bili su i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša i viša savjetnica Odjela za strateško planiranje i razvoj Zagorske razvojne agencije Tanja Ivek.

Županijska delegacija je, nakon sudjelovanja na Konferenciji, obišla i grob autora melodije hrvatske himne Josipa Runjanina. Runjanin je umro 2. veljače 1878. godine u Novom Sadu te je pokopan na tamošnjem Uspenskom groblju. U odavanju počasti Josipu Runjaninu pridružio se i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.

U četvrtak, 17. studenoga, će u Novom Sadu biti održan sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Ovo će biti prvi sastanak Upravnog odbora na prostoru izvan samog Saveza.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 17.11.2022 | Prikazano 1332 puta

Najnovije iz područja