Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Turizam
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 22.8.2022
Turizam

Odlični turistički rezultati u 2022. godini!

U Krapini je u ponedjeljak, 22. kolovoza 2022. godine, održana konferencija za medije na temu turističkih rezultata u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, župan je istaknuo da je Krapinsko – zagorska županija u nekim segmentima premašila rezultate u turizmu  iz rekordne 2019. godine. „To je dokaz kvalitetne ponude zagorskog turizma te još jedan dokaz da je Krapinsko – zagorska županija najjača kontinentalna destinacija u Hrvatskoj. Koristim priliku i ovim putem želim čestitati i zahvatili se svim turističkim djelatnicima, ali i djelatnicima u kulturi jer su Muzeji Hrvatskog zagorja zapravo naši partneri i imamo zajedničku ponudu. Zahvaljujem i Turističkoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, ali i svim turističkim zajednicama naših zagorskih gradova i općina na sjajnim manifestacijama koje su organizirali u prvom dijelu godine, gdje su kvaliteta i raznolikost sadržaja doveli do toga da su nam manifestacije posjećenije nego ikada do sada. Isto tako, napravljen je dodatan iskorak u kvaliteti usluge, a posljedica su ovi sjajni turistički rezultati“ – rekao je župan i naglasio da ništa manje ne očekuje i u budućnosti.  „Posebne zahvale upućujem i stalnim gostima koji nam se vraćaju, ali i onima koji su nam sa svojim sugestijama i kritikama omogućili da budemo još bolji“ - poručio je Kolar. 

Voditeljica Ureda Turističke zajednica Krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar predstavila je statističke podatke o turističkim rezultatima u 2022. godini. „Ako ovogodišnji kolovoz uspoređujemo s prošlom godinom, ostvareno je 16.739 dolazaka što je jedan posto više nego lani i 40.687 noćenja, što je 8,01 posto više nego 2021. godine. Ako uspoređujemo s rekordnom 2019. godinom, u dolascima smo 15,12 posto jači nego 2019. godine, a u noćenjima smo jači za 18,6 posto. Od početka godine ostvareno je 116.867 dolazaka, a ako se to usporedi s istim razdobljem prošle godine, rezultat je za 21,6 posto bolji. Ako se pak usporedi s 2019. godinom, bolji je za 1,05 posto bolji.  Kod stranih gostiju, indeks dolazaka iznosi 154,08, dakle 54 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a u odnosu na 2019. smo blizu s 93,92 posto ostvarenih dolazaka. Kod domaćih gostiju je indeks 102,41, odnosno, 2,41 posto smo bolji u odnosu na prošlu, a 8,35 posto smo bolji u odnosu na 2019. godinu što se tiče dolazaka domaćih gostiju. Ostvareno je i 97.844 noćenja, a ako se to uspoređuje s istim razdobljem lani, bilježimo 29,37 posto više noćenja. U odnosu na 2019. godinu, ostvareno je 1,25 posto više noćenja. Prije koronavirusa, mi smo imali 52 posto domaćih gostiju, a 48 posto stranih, a sada se polako približavamo toj situaciji. Trenutno smo na 53 posto ostvarenih dolazaka domaćih gostiju i 47  posto stranih, a situacija kod noćenja je 51 posto u korist noćenja ostvarenih od strane domaćih gostiju“ – rekla je voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 22.8.2022 | Prikazano 1944 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo