Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Turizam
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 26.8.2022
Turizam

Zagorje ponovno oduševilo Riječane i njihove goste

U petak, 26. kolovoza 2022. godine na riječkom Korzu je započela dvodnevna manifestacija „100% Zagorsko“, koju Krapinsko – zagorska županija organizira devetu godinu zaredom.

Na ovoj manifestaciij prodajno - izložbenog karaktera izlažu se poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja diljem riječkog Korza predstavlja 48 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele. Ulice Rijeke su i ove godine ispunili  zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi se mogu naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće,  rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice).

Župan Željko Kolar je sajam obišao zajedno sa gradonačelnikom Grade Rijeke Markom Filipovićem i njegovim suradnicima te županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom i njegovim suradnicima, a zajedno su dočekali i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića te ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. U obilasku je bila i zamjenica župana Jasna Petek.

Krapinsko – zagorska županija je najjača kontinentalna turistička destinacija u Republici Hrvatskoj, poznata po svojim toplicama, termama, ali i po tome da imamo četiri europski zaštićena proizvoda: puricu, mlince, štrukle i med. Znači, jedina smo regija u Europi koja ima kompletni menu zaštićen, a poznati smo po ekološkoj proizvodnji. Sve to, a i nešto više, možete probati i okusiti ovdje na ovom našem sajmu. Posebno zahvaljujem Gradu Rijeci i gospodinu gradonačelniku koji su nam devetu godinu zaredom sjajni domaćini i uz njihovu dozvolu i potporu, kao i uvijek do sada, vjerujem da ćemo sljedeće godine, na desetu obljetnicu, napraviti pravi spektakl“ – rekao je ovom prilikom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Ovo je manifestacija koju podržava 100% Riječana. U dva dana se može okusiti, omirisati i doživjeti Zagorje. To su Riječanke i Riječani prepoznali i drugi smo po broju noćenja i dolazaka u Krapinsko – zagorskoj županiji. To je dokaz da i ova manifestacija ima smisla. Naša suradnja s Krapinsko – zagorskom županijom bila je do sada bazirana i na kulturnoj suradnji, kao i na suradnji u obrazovanju, a naša suradnja potencirana je i na polju gospodarstva. Za desetu godišnjicu, sljedeće godine, napravit ćemo i jedan gospodarski forum, kako bismo još više povezali gospodarstva dviju županija. Slični su gospodarski tokovi i u turizmu i u ostalim djelatnostima, a mnogi od ovih izlagača otvorili su i ovdje u Rijeci svoje trgovine. Spomenut ću samo Mini mljekaru Veronika koja je prisutna s nekoliko svojih trgovina na širem riječkom području, što je definitivno dobar signal i drugima, ali isto tako i našim gospodarstvenicima da budu prisutniji na području Krapinsko – zagorske županije. Za kraj, reći ću samo da definitivno nisam vidio organiziraniju Turističku zajednicu i Županiju s kontinenta koja se predstavlja u Rijeci“  – istaknuo je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović

Saznali smo da su u međuvremenu otvoreni i neki novi pogoni ovdje u našoj županiji. Iako smo u različitim dijelovima Hrvatske, iako je Krapinsko-zagorska kontinentalna županija, a mi smo primorska, imamo jako puno sličnosti, imamo turizam, imamo poljoprivredu, imamo zdravstveni turizam kojeg zajedno njegujemo. Imamo jako puno dodirnih točaka i jednu kvalitetnu i dobru suradnju te sam siguran da ćemo tako nastaviti i ubuduće“ – poručio je zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut.

 

Manifestacija u petak traje do 22 sata, a u subotu od 8 do 15 sati. 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 26.8.2022 | Prikazano 1917 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo