Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 9.10.2018
TurizamPoljoprivreda i šumarstvo

Chtef Zagorski chef

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u Tuheljskim Toplicama će biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko - zagorske županije Chtef Zagorski chef.

Manifestacija će biti održana u hotelu Well, Terme Tuhelj

s

početkom u 12,00 sati.

Kulinarski show Chtef Zagorski chef, osmo je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to je svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.

 

Na osmom izdanju Chtefa Zagorskog chefa nastupit će:

1. ŽELJKO BOŽIČEK, Hotel Matija Gubec, Stubičke Toplice, GLAVNO JELO: Sporo pečena svinjska koljenica na vareniku crne nohe, DESERT: Ražnjić od pohanog grožđa u pivskom tijestu

2. MISLAV BOŽIĆ, Hotel & Restoran Villa Magdalena, Krapinske Toplice, GLAVNO JELO: Jesenska koljenica, DESERT: Grojzd

3. MIRKO LJUBIĆ, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice, GLAVNO JELO: Plodovi Zagorja, DESERT: Pod Tuheljskim brajdama

4. JOSIP BIVAL, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica, GLAVNO JELO: Svinjska koljenica s lisnatim krumpirom i zeljem, DESERT: Tanjur s trsja

5. PETAR ČUKMAN I DENIS KOŽIĆ, Srednja ugostiteljska škola Zabok, (Mentor: Ivan Đurkin – Benkotić), GLAVNO JELO: Zagorska štruca s Jakobovim kapicama, DESERT: Slatko zelje

6. MARKO ŠTURLAN, Punkt Beer House, Mokrice, GLAVNO JELO: Pečena svinjska koljenica, DESERT: Izabela

7. JAKOV MIRT, Terme Jezerčica, Donja Stubica, GLAVNO JELO : „Dođi mi na buncek“ DESERT: „Slatki tudum“

8. Izvan konkurencije nastupit će poznati glumci Marija Borić i Adam Končić.

Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Tomislav Špiček, jedan od najpriznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara, koji je široj javnosti poznat po nastupima u kulinarskim showovima “Kruške i jabuke” te “Tri, dva, jedan – kuhaj”, zatim Dražen Đurišević, kojeg također često vidimo na televiziji u ulozi promotora Podravkine kuhinje. U žiriju će biti i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada. Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije: vina renomiranih zagorskih vinara Bodrena - Borisa Drenškog, Vinarije Micak, Vinarije i Pansiona Vuglec, Vinogradarstva Sever, Vinogradarstva Zdolc, OPG-a Prekratić Milivoj. Moći će se probati i zagorski štrukli, koje će ispeći OPG Micak Mladen, probati kolači spravljeni po receptima sa tradicionalne manifestacije KZŽ Babičini kolači, koje će pripremiti bakice Mirica Sinković, Zdenkica Ljubić i Božica Lacković. Farma Krog ponudit će kozji sir i mlijeko, OPG Krog i OPG Curiš zagorski bagremov med, OPG Cesarec bučino ulje, a Mesnica Borošak suhomesnate delicije.

NAPOMENA: Dolazak novinara očekuje se najkasnije u 11,30 sati, s obzirom da natjecatelji tada ulaze u kuhinju i počinju kuhati, a novinarima će se omogućiti ulazak u kuhinju u 11,40 sati (na 15 minuta).

OPĆENITO O MANIFESTACIJI: Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.

Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chef. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.


Zadnja promjena: 15.10.2018 | Prikazano 2784 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna skrb,
udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
lipanj 2019
poutsrčepesune
272829303112
34
5
14. sjednica Županijske skupštine
6789
10111213141516
17181920212223
2425
26
Radionica Društveno poduzetništvo
27282930
1234567
Gradovi / općine
visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Cesi - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended