Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
123...
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 30.1.2020
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

ULAGANJA KZŽ U RESOR ZDRAVSTVA i SOCIJALE

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine održana je konferencija za medije na temu ulaganja KZŽ u 2019. i 2020. godini u resoru zdravstva, socijalne politike, branitelja, civilnog društva i mladih.

O navedenoj temi govorili su župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović – Šanjug. Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da su ukupna izdvajanja u resoru bila 40,4 milijuna kuna, od čega za zdravstvo 33,6 milijuna, za socijalnu skrb 4,6, a za udruge i mlade 2,1 milijuna kuna. Od 33,6 milijuna za zdravstvo, velik je dio decentraliziranih sredstava, 18,4 milijuna kuna, vlastita sredstva iznose 8,1 milijun, a ostali izvori 7,1 milijun kuna. „Kad govorimo o decentraliziranim sredstvima, za OB Zabok i bolnicu hrvatskih veterana izdvojeno je više od 10 milijuna kuna, od toga 5,5 milijuna odnosi se na otplatu kredita, a ostalo na nabavljanje medicinske opreme, za Dom zdravlja KZŽ 800 tisuća kuna, za Specijalnu bolnicu Krapinske Toplice nešto manje od 3 milijuna kuna, a za SB Stubičke Toplice 2 milijuna kuna te Zavod za hitnu medicinu 2,2 milijuna kuna. Što se tiče vlastitih sredstava KZŽ, veliki dio je korišten za financiranje timova T1 hitne medicinske pomoći u ispostavama Klanjec i Konjščina. Otplaćuje se kredit OB Zabok, a preostali dio usmjeren je na udio sredstava u projektu Doma zdravlja, poboljšanje pristupu primarnoj zdravstvenoj zaštiti i drugo“, rekla je zamjenica Petek, istaknuvši da je trenutno na specijalizacijama iz zdravstvenih ustanova na području županije 69 mladih liječnika i liječnica, a samo 11 ih je financirano iz EU fondova, dok sve ostalo financiraju zdravstvene ustanove s područja KZŽ. Dva strateška projekta vezana za zdravstvo i zdravstveni turizam su dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, za što je izdana građevinska dozvola te dogradnja SB Stubičke Toplice, za što je u tijeku 1. faza izgradnje vanjskog bazena i izrada projektno tehničke dokumentacije za 2. fazu.

 

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović – Šanjug istaknula je da se za socijalnu skrb izdvojilo 4,6 milijuna kuna. „Vlastitih sredstava isplaćeno je nešto manje od 1,5 milijuna kuna. Za udruge i malde izdvojeno je 2,1 milijun kuna“, rekla je pročelnica Gregurović Šanjug. U 2020. godini planirano je ukupno 34 milijuna kuna, od čega za zdravstvo 24,6 milijuna, socijalnu skrb 5,1 milijun te udruge i malde 2,2 milijuna kuna.

 

Župan Željko Kolar zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima na području KZŽ na velikoj humanosti, angažiranosti, profesionalnosti te istaknuo da Županija za sada uspijeva na neki način pratiti sva ta ulaganja, no da u novoj europskoj financijskoj omotnici ponovno nisu specijalne bolnice. „Mi smo u postupku pokretanja zahtjeva da se taj projekt naših specijalnih bolnice proglasi projektom od nacionalnog interesa i krećemo u razgovore i kako to isfinancirati. Postoji domaća komponenta, državni proračun, mi smo kao Županija spremni sufinancirati dio projekta i vjerujem da zajednički možemo naći rješenje. Naš Klaster zdravstvenog turizma polako se pozicionira te će biti predstavljen u veljači u Nizozemskoj“, rekao je župan Kolar, koji se osvrnuo i na smjenu ministra Kujundžića. „01. siječnja 2019. godine donesen je novi zakon o zdravstvenoj zaštiti, i ministar Kujundžić je imao rok od 6 mjeseci u kojem mora predložiti novu mrežu hitne. Danas je 30. siječnja, 2020. godine, a mi novu mrežu hitne nemamo. Računajući da će se donijeti odluka, osigurali smo sredstva samo za prva četiri mjeseca za dodatno financiranje hitne u proračunu, tako da ako novi ministar ne donese odluku, mi ćemo rebalansom proračuna ponovno morati dići to za 1 milijun kuna kako bi osigurali dostupnost hitne na području KZŽ. Svaki korisnik bilo kojeg doma i ustanove na području KZŽ mora imati isti doseg doktora i liječničku uslugu, ali ne veću od one naše bakice koja je ostala živjeti sama u staračkom domaćinstvu. Svima isti tretman, to su naši ljudi zaslužili“, istaknuo je župan Kolar.

 

O ulaganjima u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice govorila je ravnateljica Željka Žnidarić, koja je istaknula da bolnica posvećuje veliku pažnju stručnom medicinskom kadru te da na specijalističkom usavršavanju trenutno imaju čak 20 mladih liječnika. „U 2019. ukupno smo investirali 8,2 milijuna, od čega 3,9 milijuna decentraliziranih i županijskih sredstava“, rekla je ravnateljica Žnidarić, dodavši da se krenulo s pripremnim radnjama za proširenje smještajnih i terapijskih kapaciteta. Konferenciji za medije nazočio je i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić.

Prilozi:

  PREZENTACIJA

Zadnja promjena: 30.1.2020 | Prikazano 328 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo
veljača 2020
poutsrčepesune
272829303112
3
Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš - Kamp Vita, Terme Tuhelj
4
Javni poziv za uvid u spis predmeta (Zagorski Vodovod d.o.o.)
56
7
 • Savjetovanje - donošenje Pravilnika I. za provedbu mjera razvoja poljo proizvodnje
 • Savjetovanje - donošenje Pravilnika II. za provedbu mjera razvoja poljo proizvodnje
 • Javni poziv za predlaganje projekata za Program javnih potreba u kulturi KZŽ za 2020.
 • 89
  10
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Radoboj, rekonstrukcija NC-KŠ-Brod-D35)
  111213
  14
 • Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću - davanje u zakup poslovnog prostora
 • Savjetovanje - donošenje Statutarne odluke o izmjenama Statuta KZŽ
 • 1516
  17
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Marijan Šoštarić)
 • Poziv za sudjelovanje na 14. manifestaciji "Babičini kolači"
 • 18
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Željko Presečki)
  19
  20
  Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu - staništa za vidre i zeleni most za vidre
  21
  Savjetovanje - Godišnji plan sprečavanja šteta od divljači za 2020/2021
  2223
  24
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta (Tihomir Herceg)
 • Natječaj za dodjelu financijskih potpora programa i projekata udruga
 • 25
  26
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2020. g.
  27
  28
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (rekon. ceste Slatina Svedruška - Preseka Petr.)
  291
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Video studio IN, Krapina, Doliće, Vladimir Ovčarić Air Mill, Best, Mobile Game, iOS, Android, Addictive, One tap, recommended