Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 6.9.2019
Promet i komunalna infrastruktura

Održana 5. sjednica Odbora za sigurnost u prometu

U ponedjeljak, 09. rujna 2019. godine počinje nova školska godina. Tim povodom željeli bismo uputiti apel svim vozačicama i vozačima na potrebu povećanja opreza u prometu, imajući na umu sigurnost sve djece, a naročito prvašića, koji su najugroženiji sudionici u prometu.

27. kolovoza 2019. godine održana je 5. sjednica Odbora za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije radi dogovora za provođenje aktivnosti koje se odnose na početak školske godine 2019./2020. Između ostalog je dogovoreno da se Odbor prigodnim tekstom obrati medijima, kako bi se ciljanim skupinama (djeci, roditeljima, vozačima) skrenula pažnja da vode računa o sigurnom odvijanju svih sudionika u prometu, naročito učenika 1. razreda osnovnih škola. Osim toga, predloženo je da se krajem 2019. godine, u studenom, organizira tribina ili radionice usmjerene prema starijoj populacija na temu sigurnosti u prometu.

Dragi prvašići, učenici i učenice osnovnih i srednjih škola, roditelji, staratelji, djedovi i bake!

U ponedjeljak, 09. rujna 2019. godine počinje nova školska godina. Tim povodom željeli bismo uputiti apel svim vozačicama i vozačima na potrebu povećanja opreza u prometu, imajući na umu sigurnost sve djece, a naročito prvašića, koji su najugroženiji sudionici u prometu.

Djeca vrlo često ne poznaju prometna pravila pa ih i ne mogu primjenjivati, njihove reakcije su vrlo spontane, nepredvidljive, ponekad i nepromišljene, zbog čega ne mogu svaki put pravilno procijeniti opasnost, prepoznati brzinu kojom se motorna vozila kreću, neka ne poznaju strah. Stoga kao aktivni članovi Odbora za sigurnost u prometu KZŽ, apeliramo na poveći oprez odvijanja prometa osobito ispred škola, vrtića, parkova i mjesta gdje je dječja igra dopuštena.

U prometu svi trebamo postupati s osobitim oprezom - voziti odgovorno, promišljeno, koncentrirani na promet i ono što se događa oko nas. Posebno apeliramo na prilagođavanje brzine i povećanje opreza prilikom vožnje u blizini škola -  držanje većeg bočnog razmaka prilikom prolaska pokraj djece ako se igraju uz cestu, na vožnju takvom brzinom da u slučaju potrebe, vozilo može pravovremeno stati ispred obilježenog pješačkog prijelaza i propustiti pješake. Imajući na umu sigurnost naših najmlađih,  pokažimo svi zajedno prometnu kulturu, humanost i toleranciju u prometu!

 


Zadnja promjena: 6.9.2019 | Prikazano 1642 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo