Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. rujna 2023.

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini je u srijedu, 6. rujna 2023. godine, održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno 12. izdanje sportsko-automobilističke priredbe KӒRCHER Rally Kumrovec

KӒRCHER RALLY KUMROVEC međunarodno je natjecanje koje organizira Auto klub Delta Sport iz Zagreba u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj te tvrtkom Terme Tuhelj. Rally će bit održan od 7. do 9. rujna 2023. godine te se očekuje dolazak 82 posade iz čak 8 zemalja.

„Ovo našu Županiju čvrsto postavlja na kartu auto-moto sporta svijeta, i to je nešto što mi ne možemo platiti novcima, nego jedino na način da budemo dobri domaćini, da budemo podrška organizatorima, i da se pobrinemo za sigurnost svih onih koji dođu na samu utrku i omogućimo im i ostale sadržaje koji su potrebni da taj užitak bude kompletan– poručio je župan  Željko Kolar. Uz župana Kolara, najavili su i direktor i tajnik natjecanja Željko Štefanić i Dino Deljkić, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin i direktorica tvrtke KӒRCHER Georgiana Tudor.

Na listi prijava je čak 14 automobila najjače, klase 1 ukupnog poretka, za jedan više od vozila klase 2. Startni broj 1 imat će branitelji naslova Rok Turk i Blanka Kacin iz Slovenije u Hyundaiju i20 Rally2. Natjecanje je upisano u kalendare Svjetske automobilističke federacije (FIA) i Hrvatskog auto i karting saveza. Boduje se za Prvenstvo Centralno europske zone, Mitrtopa Rally Kup, Međunarodno Zonsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Više informacija pronađite ovdje: https://rally-kumrovec.com/2023/hr/home-hr/

 


Fotogalerija