Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. svibnja 2023.

Među brojnim uzvanicima na svečanoj sjednici bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Źeljko Kolar, koji je pozdravio brojne okupljene u Domu kulture u Budinščini te im čestitao Dan Općine Budinšćina – blagdan sv. Josipa Radnika, kao i Međunarodni praznik rada. “Čestitke na svemu urađenome, vjerujem da ćemo biti partner i u budućem razdoblju. Bitno je da ljudi ostanu ovdje živjeti. I zato je izuzetno dobra informacija da i u vrtiću i u školi ima više djece. Mi smo ove godine već dva puta u školi imali dva vrlo bitna događanja – izvrstan europski projekt i potpisivanje participativnog proračuna za mlade. Pripremamo završnu fazu energetske obnove škole, sportsku dvoranu, uređenje sanitarnih čvorova i to ćemo riješiti do početka zime – tako da kao osnivači škole stvorimo još volje uvjete za djecu i naravno za učiteljice i učitelje” – poručio je župan Kolar.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić, dok je načelnik Radovan Hercigonja govorio o raznim općinskim projektima i aktivnostima. Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Zdravko Tušek te u ime okupljenih čelnika jedinica lokalne samouprave načelnica Lobora Ljubica Jembrih. 

U popratnom su programu nastupili učenici OŠ Vladimir Nazor Budinščina i Glazbena družina Franjo Dugan Budinščina.

Na svečanosti je izvedena i himna Budinščine. 

 

VRO BLJESAK – TE LJUDE NIKAD NEĆEMO ZABORAVITI

Župan Željko Kolar ovom se prilikom osvrnuo i na 28. obljetnicu početka Vojno-redarstvene operacije Bljesak. “Zahvaljujući hrvatskim braniteljima i mi imamo privilegiju ovdje sjediti u miru i analizriati što se napravilo u protelih 30 godina. U Bljesku je 7.200 branitelja u 72 sata oslobodilo 500 kvadratnih kilometaa teritorija Republike Hrvatske, a u akciji je poginuo 51 hrvatski vitez. Te ljude nikad nećemo zaboraviti” – poručio je župan Kolar.

 

 


Fotogalerija