Zagorje
Bajka na dlanu

Uz Dan Općine svečano i u Stubičkim Toplicama

Datum objave: 30. travnja 2023.

Na svečanosti je bila i zamjenica župana Jasan Petek, koja je naglasila kako su Stubaki brend, prije svega topličkog turizma, a potom i lijepe, očuvane prirode te druželjubivih i srdačnih ljudi. „Stubičke Toplice obiluju različitim društvenim i kulturnim događanjima na kojima se okuplja mnogo ljudi, ne samo iz stubičkog kraja i naše županije, već i šire. Stubaki su brend i zbog Specijalne bonice za medicinsku rehabilitaciju koja je zaista lider u pružanju rehabilitacijskog, lječilišnog turizma i lider u liječenju i rehabilitaciji ortopedskih i fizikalnih bolesnika“ – rekla je zamjenica Petek dodavši kako Županija kao osnivač ulaže značajna sredstva u Specijalnu bolnicu te da će i financijski pomoći u izgradnji školske sportske dvorane.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Mlinarić, dok je načelnik Josip Beljak u svom govoru među ostalim istaknuo kako je Općina u proteklih 30 godina, postalo mjesto poželjno za život. Prisutnima se u ime okupljenih čelnika jedinica lokalne samouprave obratio načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Na svečanoj su sjednici uručena i općinska priznanja i zahvalnice. Zahvalnice su pripale Nataliji Stamboliji, učiteljici informatike u Osnovnoj školi Vladimir Bosnar za izniman doprinos u radu s djecom i za postizanje vrhunskih rezultata na županijskim i državnim razinama natjecanja, Ivanu Peteku, članu Sportsko ribolovnog društva Stubaki za izniman doprinos sportskom ribolovu i promociju Općine te Tihomiru Marteku Vučku za izniman doprinos i ekološku osviještenost u provođenju mjera zaštite okoliša na području Stubičkih Toplica. Povelja Općine uručena je Udruzi veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun” i to za očuvanje digniteta Domovinskog rata i Republike Hrvatske te dostojanstveno prezentiranje i promociju Stubičkih Toplica van granica županije. Plaketa Općine Stubičke Toplice dodijeljena je Nadici Jozić Borić, Dragici Zrinski, Katici Ferenčak i Mariji Čukelj, članicama Udruge Hrvatska žena za doprinos u prepoznatljivosti Udruge, njegovanju tradicije i običaja stubičkog kraja te volontiranju i pomaganju potrebitima. Posebno priznanje Općine uručeno je učeniku Pavelu Matuši Popoviću.

Svečana sjednica održana je u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.


Fotogalerija