Zagorje
Bajka na dlanu

Krenuo i 16. GFUK: Dođite u Krapinu, a ne propustite ni predstavu u svom mjestu

Datum objave: 15. travnja 2023.

Među brojnim gledateljima u Festivalskoj dvorani u Krapini bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koji je prije samog početka istaknula kako Krapinsko-zagorska županija GFUK podržava od samog njegovog početka. „U 16 godina je samo malo manje od 100 tisuće ljudi pogledalo jako puno predstava. GFUK je odlična manifestacija koja kazalište i eminentne kazališne kuće dovodi u Zagorje, ne samo u Krapinu, nego i brojna druga naselja u Krapinsko – zagorskoj županiji. Velika zahvala organizatorima, Županija svih 16 godina istinski podržava ovaj Glumački festival i zahvaljuje svim posjetiteljima jer upravo za njih se sve ove predstave uprizoruju, a oni zapravo svojim dolaskom govore koliko nam je to potrebno i važno i na karti kulturnih događanja GFUK zaista zauzima jedno visoko mjesto, među prvih 5“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

„Ponosni smo na ovu predstavu jer je to koprodukcija naše udruge s Komedijom. Pun sam emocija, jer iako je predstava jako lijepo primljena u Zagrebu, ovo je bila ipak zagorska premijera, a ona je za mene posebna jer su svi autori bili naslonjeni na Zagorje, ili su iz Zagorja“ – rekao je po završetku predstave Adam Končić te podsjetio da je ova treća premijera, nakon što su prve dvije bile na tekstove Ladislava Prežigala.

GFUK traje do 30. travnja. U 17 dana donosi 11 kazališnih predstava, odnosno čak 27 izvedbi koje će biti odigrane u 24 mjesta Hrvatskog zagorja, ali i u Gradišću gdje se već četvrtu godinu nudi predstava na hrvatskom jeziku.

Raspored predstava Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Krapina,

po Zagorju.

 


Fotogalerija