Zagorje
Bajka na dlanu

Župan priredio prijam za Fiole: Više od 20 godina oduševljavaju nas svojim izvedbama

Datum objave: 20. veljače 2023.

Ženski vokalni ansambl Fiola osnovan je 2000. godine, a čine ga Mihaela Gradečak, Ksenija Sović, Nataša Vlahović, Anita Lešković , Nataša Barlović i Sabina Frgec.  Fiolama je U srcu majke Marije  četvrti nosač zvuka, a članice su tijekom 22 godine djelovanja u svojim nastupima postigle visoku umjetničku razinu, što se podjednako očituje kod stručne kritike, ali i kod publike, koja ih uvijek pljeskom nagrađuje s oduševljenjem. Ansambl kroz svoj repertoar njeguje djela ozbiljne i sakralne glazbe, zagorske popevke te domaće i strane pop skladbe te evergrine u obradama pisanima posebno za njih.

„Usudila bih se reći da smo bile predvodnice “a cappella” pjevanja na području naše županije. Veseli nas i što smo motivirale naše žitelje koji se vole baviti glazbom da osnuju vokalne ansamble i promoviraju taj način pjevanja. Ponosne smo i na naš podmladak, nas šestero ima sveukupno 19-djece i svi se oni na neki način bave glazbom, neki i prilično aktivno i velika nam je čast i zadovoljstvo što su naslijedili našu ljubav prema glazbi“ – istaknula je ovom prilikom, u ime članica Ansambla, Sabina Frgec.

„Veliko zadovoljstvo je da u našem uredu primimo ŽVA Fiole, koje nas već više od 20 godina oduševljavaju svojim izvedbama, što naših zagorskih pjesama, što domaćeg i stranog popa, što sakralnih pjesama, a zadnji njihov CD vezan za sakralnu tematiku je bio povod ovog druženja. Zvat ću ih bar jednom mjesečno, jer ovako sjajna atmosfera u našem uredu već dugo nije bila“ – našalio se župan Kolar, dodajući da su članice vrijedne, skromne, uspješne, radišne, bez velike želje za pompom i promocijom bez obzira što se bave takvom vrstom djelatnosti. „Poželio sam im novi CD, novi spot, novu pjesmu na krapinskom Festivalu i veliki koncert u Zagorju povodom njihove godišnjice osnutka. Vjerujem da će se taj koncert održati za 25 godina rada, uz pokroviteljstvo Krapinsko – zagorske županije“ – poručio je nakon prijma župan Željko Kolar.


Fotogalerija