Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. lipnja 2023.

Poruka župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara uz Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja.

„Danas obilježavamo Svjetski dan darivatelja krvi, poseban dan posvećen vama – hrabrim ljudima koji svojim nesebičnim činom mijenjate svijet. Želim vam uputiti iskrene čestitke i zahvalu za vašu nevjerojatnu predanost i humanost. Svaki put kad pružite ruku i darujete krv, dajete drugima priliku za novi početak, za preživljavanje i obnovu snage. Vaša nesebičnost i humanost oslikavaju najplemenitije vrijednosti koje jedan pojedinac može posjedovati. Bez obzira na to jeste li darovali krv jednom ili stotinu puta, vaš doprinos je neprocjenjiv i neprekidan.

Ponosimo se time što je Krapinsko-zagorska županija već godinama u vrhu Republike Hrvatske po broju darovanih doza krvi. Ta činjenica svjedoči o vašem velikom srcu i želji za pomoći bližnjemu. Vaša hrabrost i odlučnost inspiriraju druge i potiču ih da slijede vaš primjer. Vaše nesebično djelovanje povezuje nas kao zajednicu i podsjeća nas na važnost solidarnosti i brige za druge.

Nastavite svoju izvanrednu misiju, jer svaka doza krvi koju darujete ima moć spasiti život. Vaša predanost i hrabrost čine razliku, i neka vas ponos obuzme kad god pomislite na svoj doprinos. Hvala vam što svijet činite ljepšim i sigurnijim mjestom“

župan Željko Kolar