Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. listopada 2023.

U Muzeju seljačkih buna je u petak, 20. listopada 2023. godine, obilježeno 50 godina rada i djelovanja Muzeja te otvorena prigodna izložba „50 godina Muzeja seljačkih buna“.

Župan Željko Kolar čestitao je ovu veliku obljetnicu Muzeju seljačkih buna te voditeljici Muzeja Vlatki Filipčić Maligec uručio zahvalnicu za doprinos očuvanju i promicanju kulturne baštine i za promociju Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu. „Osim što čuva našu povijest, ovaj muzej izuzetno je važan i kao edukativno mjesto. Kroz muzej je prošlo mnogo školskih grupa, puno djece, koja su ovdje učila u hrvatskoj povijesti. Moram dodati da je najveći broj osnovnih škola u zemlji ime dobilo upravo po Matiji Gupcu što je zasigurno jako važno za promociju Krapinsko – zagorske županije. Svi koji su nas posjetili i koje smo doveli ovamo, ostali su oduševljeni dvorcem, ali i postavom muzeja te stručnim osobljem. Iskrene čestitke na ovih 50 godina predanog rada“– poručio je župan Kolar

Izložbu je otvorila izaslanica ministrice kulture i medija Anuška Deranja Crokić, dok su sve okupljene pozdravili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.


Fotogalerija