Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. listopada 2023.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je u ponedjeljak, 23. listopada 2023. odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske darivateljima krvi iz Republike Hrvatske koji su u 2021. godini dali krv 100 i više puta (muškarci), odnosno 75 i više puta (žene).

Svečana dodjela održana je u Zagrebu, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, a s područja Krapinsko-zagorske županije odlikovanja je primilo 19 darivatelja.

Po povratku iz Zagreba, Krapinsko-zagorska županija je u Zaboku organizirala ručak i druženje za darivatelje te osigurala prigodan poklon za svakog od njih, a čestitku i zahvalu na njihovoj nesebičnosti uputila je zamjenica župana Jasna Petek.

„Reći hvala je jako malo za ono što vi radite godinama. Hvala vam na ustrajnosti, na dobroj volji i plemenitosti. Svakome od vas to je dio njegovog života. Možete biti ponosni na odlikovanje koje ste danas dobili kod predsjednika Republike Hrvatske  za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi“, istaknula je zamjenica župana te ujedno zahvalila Društvu Crvenog križa KZŽ i svim gradskim društvima na njihovom radu.

S područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica odlikovani su: Božidar Brezak, Vladimir Drempetić, Ivan Sili i Josip Šiltić, s područja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec: Željko Trajbar, s područja Gradskog društva Crvenog križa Krapina: Boris Kiseljak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada: Mirko Auguštin (posthumno), Ivan Gorupić i Nenad Lipnjak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Zabok: Petar Bedeniković, Željko Filipec, Branko Sente i Boris Tisanić, te s područja Gradskog društva Crvenog križa Zlatar: Željko Andrec, Stjepan Grošek, Ivan Koledić, Goran Kurtoić, Mladen Prugovečki i Stjepan Škrapec.


Fotogalerija