Zagorje
Bajka na dlanu

Čestitka župana povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

Datum objave: 25. listopada 2023.

Svake se godine 25. listopada obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj u spomen na 1953. godinu kada je na taj dan u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

Tim povodom župan Željko Kolar uputio je čestitku dobrovoljnim darivateljima krvi:

„Svim dobrovoljnim darivateljima krvi povodom njihovog dana, 25. listopada upućujem iskrene čestitke uz neizmjernu zahvalnost za njihovu plemenitost, humanost, solidarnost, za svaku dozu darovane krvi koja je mnogima očuvala život️.

Vaša predanost i velikodušnost nisu samo gesta, već čin ljubavi i humanosti. Kroz svoje redovito darivanje krvi, svaka kap koju ste podijelili postala je iskra nade za one u potrebi. Vi ste junaci koji svaki dan ispisuju priču o spašenim životima i obiteljima kojima ste pružili priliku za sreću i zdravlje.

Svojim primjerom pokazujete kako solidarnost pojedinca ima veliki značaj i korist za cijelu zajednicu stoga je ovaj dan ujedno i prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu ovom humanom pozivu“, poručio je župan Kolar i još jednom istaknuo da svaka doza darovane krvi pomaže spasiti i do tri ljudska života.