Zagorje
Bajka na dlanu

Otvoren poziv na dostavu fotografija s prikazom volonterskih aktivnosti

Datum objave: 3. studenoga 2023.

Mreža udruga Zagor već tradicionalno organizira izložbu fotografija volonterskih aktivnosti povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca. Izložbu se organizira virtualno, na internetskoj stranici Mreže udruga Zagor (u obliku kataloga fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija).

Pozivaju se svi zainteresirani organizatori volontiranja da pošalju fotografije koje prikazuju konkretne lokalne volonterske aktivnosti/akcije koje su se odvijale na području Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini. Cilj poziva je promocija volonterstva na lokalnoj razini te njegovo vrednovanje kao društveno korisne aktivnosti kako za pojedinca, tako i za cijelu zajednicu.

Svi zainteresirani organizatori volontiranja mogu poslati najviše tri fotografije koje prikazuju volontersku aktivnost/akciju putem elektroničke pošte na volontirajmo@zagor.info u razdoblju od 2. do 20. studenoga 2023. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku u visokoj rezoluciji te uz svaku fotografiju treba poslati kratki opis aktivnosti/akcije, ime i prezime autora/ice fotografije i ime organizacije/ustanove/institucije koja je provela aktivnost/akciju.

U slučaju visoke rezolucije fotografije se mogu poslati i putem wetransfer-a, pri čemu je potrebno poslati link za njihovo preuzimanje. Po isteku roka za prijavu odabrat će se koje će biti izložene virtualno 5. prosinca, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Odabir fotografija vršit će žiri, prvenstveno prema kriterijima stvarnog prikaza volonterske aktivnosti/akcije i kvalitetom fotografije. Prijavom na ovaj poziv svi prijavitelji/ce se slažu da će se njihove fotografije javno objaviti uz navođenje autora/ice odnosno vlasnika/ce fotografije. Ako dostavljene fotografije ne ispunjavanju zadane kriterije, neće biti uzete u obzir.

Dostavom fotografija, prijavitelj/ica potvrđuje da posjeduje suglasnost za objavljivanje, posebice ako su na fotografijama maloljetne osobe, te garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade. Dostavljeni podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i koriste isključivo u svrhe obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Organizator događaja dužan je prijavitelju/ici pružiti sve potrebne informacije sukladno članku 15. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka). Dostavom podataka prijavitelj/ica jamči istinitost podataka te svoju privolu davanja podataka u navedene svrhe.

Izložba se organizira u okviru dvogodišnjeg programa „Volonterski centar VolontirAJMO“. Program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.